Bomba söylentileri tamamen asılsız

Son zamanlarda yaşanan şehirsel terör saldırıları ile sık sık gündeme gelen bomba söylentileri terörizmin oyunu olarak niteleniyor.

Gerek sosyal medyada, gerekse halkın içerisinde ağızdan ağıza dolaşan bazı yerlerde bombalı terör saldırısı yapılacağı söylentileri, uzman çevreler tarafından terörizmin bir oyunu olarak nitelendiriliyor. Yetkililer, ellerinde herhangi bir bombalı saldırı yaşanacağına dair net bir bilgi bulunmadığını bildirirken, uzmanlar ise bu türden söylentilerin terör örgütlerinin bilinçli olarak yaptığı ve toplumda infial, tedirginlik oluşturmaya dönük olarak planladıkları yönünde görüş bildirdi.
Terörün bir amacının da toplumun huzurunu bozup, halkı tedirginliğe, bir aşama sonra ise kaosa sürüklemek olduğunu vurgulayan uzmanlar, vatandaşların tedbirli ve soğuk kanlı olmasını, paniğe kapılmadan hareket etmesini ve sosyal paylaşım siteleri ile halkın ağzında dolaşan söylentilere itibar etmemeleri gerektiğini kaydetti. Uzmanlar, bu türden söylentilerin bilinçli olarak terör örgütleri tarafından üretildiğini ve bunun da terörün bir parçası, terörizmin oyunu olduğunu bildirdi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme