Boykot markasından flaş karar - Veda ediyor!

Coca-Cola, baharatlı tatlar sunan Spiced ve Spiced Zero Sugar içeceklerini raflardan kaldıracağını duyurdu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

TAKİP ET

Atlanta merkezli içecek devi, çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu içeceklerin 2024'te yerini yeni ürünlere bırakacağını açıkladı. Şirket, ‘‘Tüketici taleplerini sürekli izliyor ve ürün portföyümüzü bu doğrultuda güncelliyoruz.'‘ ifadelerini kullandı.

Üç Yıl Sonra Gelen İlk Kalıcı Ürünlerdi

Coca-Cola Spiced ve Spiced Zero Sugar, 19 Şubat'ta ABD ve Kanada'da satışa çıkmıştı. Bu ürünler, Coca-Cola'nın Kuzey Amerika pazarına üç yıl sonra eklediği ilk kalıcı ürünler olarak dikkat çekmişti. Şirket, bu tatların üretiminin neden durdurulduğuna dair detaylı bir açıklama yapmadı, sadece hızlı bir lansman sürecinin bu duruma sebep olabileceği düşünülüyor.

Coca-Cola Kuzey Amerika Pazarlama Direktörü Shakir Moin, şubat ayında bu ürünlerin sadece yedi hafta içinde geliştirildiğini ve normalde böyle bir süreç için bir yıl gerektiğini belirtmişti. Ürünlerin kaldırılmasının ikinci nedeni de tüketici ilgisinin beklentilerin altında kalmış olmasının da bu kararın arkasındaki sebeplerden biri olabileceği değerlendiriliyor.

Denemelere Devam

Dev Şirket, genç tüketicilere hitap etmek amacıyla sınırlı sayıda ürün denemelerine devam ediyor. 2022'de piyasaya sürülen sekiz Coca-Cola Creations lezzeti ve yakın zamanda çıkarılan Oreo aromalı Coca-Cola bu stratejinin örnekleri arasında. Ayrıca Coca-Cola, alkollü içecek pazarına da genişlemeye devam ediyor. 2021 yılında ABD'de satışa çıkan Topo Chico Hard Seltzer ve Bacardi Limited iş birliğiyle Avrupa ve Meksika'da 2024'te piyasaya sürülecek rom-kola kokteyli, bu alandaki büyüme adımlarından sadece birkaçı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme