Bu alışverişte nakit ödeme artık yasaklandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre nakit para kullanımına kısıtlama getirildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında önemli bir düzenlemeyi daha hayata geçirdi. Bu düzenleme, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Nakit ödeme yerine banka ve finansal kurumlar zorunlu oldu

Düzenlemeye göre, Türkiye genelinde vatandaşlar ve işletmeler, 7 bin TL ve üzerindeki tutardaki ödemelerini nakit olarak yapamayacak. Bunun yerine banka havalesi, EFT, kredi kartı veya finansal kurumlar aracılığıyla ödeme yapmak zorunda olacaklar. Yani artık yüksek tutarlı işlemlerde fiziksel para kullanımı yasaklandı.

Tevsik zorunluluğu getirildi

Düzenleme, tevsik zorunluluğu adı verilen bir mekanizmayı devreye koydu. Bu zorunluluk kapsamında, 7 bin TL ve üzeri tutardaki her türlü işlemin, belirlenen kanallardan geçmesi şart oldu. Ödeme yapan ve alan taraflar, işlemlerini banka veya finansal kurumlar aracılığıyla belgelendirmek zorunda kalacak.

Düzenleme, yalnızca 7 bin TL ve üzerindeki ödemeler için geçerli olacak. Bu tutarın altında yapılan ödemelerde ise herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme