Bu da Esme Nine'nin çilesi

Bir şirketin yarım bıraktığı bina inşaatı 80 yaşındaki Esme ninenin çilesi oldu. Gece gündüz hırsızları bekleyen Esme nine, 12 yıldır bitmeyen inşaatın adeta bekçiliğini yapıyor.

Gün geçmiyor ki Kayseri'de bir kooperatif skandalı yaşanmasın. 12 yıl önce ev alma hayaliyle Bilge Kağan Kooperatifi'ne yazılan Songül Yeşilbudak, müteahhittin iflas etmesi sonucu kooperatif üyeleriyle birlikte sadece temeli atılan inşaatı Oğuz Türk Yapı Firması'na devretti. Bu kez de inşaatın yaklaşık yüzde 40'nı tamamlandıktan sonra yeni inşaat firması Oğuz Türk Yapı iflas ettiğini açıkladı. 4 yıldır süregelen süreçte firma sahibi yargıya taşındı. Dava sonucunu bekleyen kooperatif üyeleri, inşaatı kendi çabalarıyla tamamlama kararı almışken 6 aydır da yağmacılarla baş etmeye çalışıyor.

Talas'ın en işlek mahallesinde bulunan ve metruk binaya dönüşen inşaat, alkol ve madde bağımlılarının yuvası haline geldi. Hırsızların da gözünden kaçmayan binada gece gündüz demeden doğrama, pencere, demir gibi inşaat malzemeleri çalınıyor. Etrafta bulunan komşuların da tedirgin olduğunu söyleyen kooperatif üyesi Songül Yeşilbudak, “Bizler 12 yıldır ev sahibi olmak için uğraşıyoruz. Önce ilk müteahhit iflas ettiğini açıkladı. Ardından temeli atılan binayı Oğuz Türk Yapı Firması devraldı. İnşaat iyi gidiyor, pencereleri falan takıldı diye bizler sevinirken bu kez de bu firma iflas ettiğini açıkladı. Biz de kooperatif üyeleri olarak bu firmayı mahkemeye vererek yargı sürecini başlattık. 3-4 yıldır davanın sonuçlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Kooperatif üyeleri olarak inşaatı kendi çabalarıyla tamamlamaya çalıştıklarını ifade eden Songül Yeşilyurt, “Dava süreci uzadıkça uzadı. Bizde diğer kooperatif üyeleriyle bir araya gelerek inşaatı kendimiz tamamlamaya karar verdik. Bu konuda çalışmalar da yaptık” ifadelerinde bulundu.

Yeşilyurt, inşaatı alkol ve madde bağımlılarının mesken tuttuğunu iddia ederek, “Bizim binamız kıyıda köşede değil. Etrafında bir sürü başka apartmanlar marketler var. Buna rağmen alkol kullananlar, madde bağımlıları bizim inşaatı mesken tuttular. Bu da yetmedi bir de yağmacılar başladı. Gece gündüz demeden inşaattan çuval çuval pencere, doğrama, demir gibi malzemeleri çalıyorlar. Çevredeki diğer apartmanlarda oturan insanlar bu durumdan çok şikayetçi. Can ve mal güvenliğimiz yok diyorlar” dedi.

80 yaşında kar kış demeden inşaatı bekliyor

Songül Yeşilbudak'ın annesi 80 yaşındaki Esme Yeşilbudak da bitmek bilmeyen inşaata bir de hırsızların dadandığını görünce daha fazla dayanamadı. Songül Yeşilbudak inşaata 80 yaşındaki annesinin bekçilik yaptığını belirterek, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Annem sabah namazını kılıp inşaatın önüne gidiyor. Kar kış demeden inşaatı hırsızlardan uzak tutmaya çalışıyor. Sabah ezanında gidip akşam hava karardıktan sonra eve geliyor. Birkaç kez hırsızların geldiğine ve inşaattan çıktığına bile şahit olmuş. Can güvenliğini de tehlikeye atarak yaşlı haliyle soğuk havalarda inşaatı bekliyor. Bizler artık evimizin tamamlanmasını istiyoruz. Bizlere birisinin yardım elini uzatmasını bekliyoruz.”

>>Dilek Bayram

Bakmadan Geçme