Bu haber herkesi ilgilendiriyor!

Son dakika yapılan açıklamaya göre kamu borçların da yapılandırma süresi uzayacak mı? sorusu vatandaşların merak konusu oldu. Peki kamu borçlarına yönelik yapılandırma süresi ne kadar uzayacak ? Detaylar haberimizde...

TAKİP ET

7440 sayılı kanuna ilişkin Kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasına imkan sağlıyor.Vergi affı yapılandırma paketinin içinde yer alıyor. Peki hangi alanları kapsıyor işte detaylar: vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçlarını yapılandırmak için belirlenen tarih değişti. Yoğun ilgi nedeniyle kamu borcu yapılandırma süresi uzatıldı.



31 Mayıs 2023'te bitecek olan yapılandırma kampanyası 1 ay daha uzatılacak ve 30 Haziran'da sona erecek. İlk taksit ödeme süresi de böylece 1 ay ertelenmiş olacak. 3,3 milyona yakın mükellefin başvurduğu yapılandırma sürecinde 180 milyar liraya yakın borç yapılandırıldı.
Peşin ya da taksitli öedeme gerçekleştiriliyor
Yapılandırılan borçlar peşin ya da taksitli şekilde ödenebiliyor. 48 aya kadar vade yapılan borçlar uygun nemalandırmalarla küçük taksitler halinde ödenebiliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme