Bu haberin kokusu var

Evimizin temizliğinde baş tacı olan sabunları yer temizliğinde halı temizliğinde özellikle de beyaz sabunu perdelerde kullanırız. Hatta güzel kokularından dolayı ve dekoratif amaçlı kalıp sabunlar banyoda bir sepette bulundurulur.

TAKİP ET

Sabun, oldukça eski bir tarihe sahip. Sabun yapımının, odun külü ve yağdan yapıldığı şeklinde ilk tabletlerde bahsedilmeye başlanmıştır.

Sabun üretimi iki farklı yöntemle de yapılmaktadır. Bunlar kaynatma yöntemi ve soğuk yöntemdir. Günümüzde sabun yapımı kursları kadınlar tarafından çokca ilgi görüyor.

Sabunun faydaları ve zaraları nedir?
Doğal üretilen sabunlar cilde çok iyi gelir.
Zeytinyağılı olan sabun krem de cilt dostudur. En çok kullanılan sabun türlerindendir.
Saç sağlığı konusunda öne çıkan Siirt'e özgü Bıttım sabunu menengiç meyvesinin yağından elde ediliyor.
Limon sabunu ise cildin sıkılaşmasına detek olur.
Kükürt sabunu kokusuyla ferahlatmasa da kaşıntı problemlerine iyi geliyor
Kısacası doğal sabunun faydaları say say bitmez ama bazı ucuz veya bilinmeyen marka sabunlarının içerdiği kimyasallar cildi tahriş eder.

Yüzü sabunla yıkamak için pH değerlerini göz önünde bulundurmanız gerekir. Çünkü uzun süreli kullanımda cilde kuruluğa sebep olacaktır. Bu yüzden Yüz sabunu kullanılacağı zaman ortalama olarak pH değerinin 5 ile 6 aralığında olmasına özen gösterilmelidir.

Sabun Nasıl Yapılır?
Tüm Ciltler İçin Besleyici Zeytinyağlı Sabun için,

Malzemeler

1 çay kaşığı kaya tuzu
120 ml zeytinyağı
40 ml saf su
Beyaz temiz kül
Hazırlanışı:

Temiz külleri bir tencere içine dökün ve suyu ekleyip ısıtma işlemini başlatın.
Kaynamadan ocağın altını kapatın. Soğumasını bekleyin.
Karışımın içine bir adet yumurta bırakıp malzeme oranını test edebilirsiniz. Eğer yumurtanın yarısı karışımın içinde ise kül oranı gayet iyi ayarlanmış diyebilirsiniz.
Farklı ve ufak bir tencere içinde, zeytinyağını ısıtmaya başlayın. Isınan yağı birkaç dakika dinlendirdikten sonra küllü karışımı ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırmaya başlayın.
Şimdi sıra kaya tuzunu ekleme zamanı. Kaya tuzunu ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. Tüm karışım kıvam aldıysa sabunun ilk aşaması başarıyla tamamlandı.
Kıvam alan karışımı dilediğiniz şekildeki sabun kalıbına aktarın ve hiçbir şekilde hareket etmeden 2 gün dinlendirin. 2 gün geçince kalıptan çıkan sabunun iyice kurumasını bekleyin. Kuruma işlemi için yaklaşık 50 güne ihtiyacınız vardır. Kuruyan sabunu dilediğiniz zaman temizlik için kullanabilirsiniz.
(Tarif alıntıdır)

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme