Bu Kurabiye Görüntüsü İle Sizi Mest Edecek! - Çikolatalı Kurabiye - Kahve Yanı Tarifi

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Çikolatalı Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, görüntüsü ile sizi mest edecek! Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Çikolatalı Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, görüntüsü ile sizi mest edecek!

Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız? Hem pratikliği, hem görüntüsü, hem de nefis tadıyla öne çıkan bu kurabiye, özellikle kahve saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday olacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

Vanilyalı Hamur Malzemeleri;

1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
2 yumurta sarısı
100 gram margarin
1 paket vanilya

Kakaolu Hamur Malzemeleri;

1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı kakao
100 gram margarin

Üzeri İçin;

200 gr sütlü çikolata

Hazırlanışı;

Tüm malzemeleri bir araya getirip, yoğuralım (Çok fazla yoğurmamaya dikkat edin). Hamuru streç filme sarıp, buzdolabında 1 saat bekletelim. Aynı işlemi kakaolu hamur için de uygulayalım. Hamurları 30x24 cm boyutlarında yağlı kağıt üzerinde açalım. Açtığımız hamurları streç filmle kapatıp buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Dinlenen her iki hamuru uzunlamasına iki parçaya ayıralım.

Vanilyalı ve kakaolu hamurları dönüşümlü olarak üst üste koyarak 8 kat elde edelim. Katmanların birleşmesi için hafifçe bastıralım. Tekrar streç filme sararak buzdolabında 1 saat hamurumuzu soğutalım (Bu şekilde hamur daha kolay ve düzgün bir şekilde kesilecektir).

Soğuyan hamuru buzdolabından çıkarıp, yaklaşık 1 cm kalınlığında kurabiye dilimlerine keselim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında altı kızarana kadar pişirelim. Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra, benmari usulü erittiğiniz çikolataya kenar kısımlarını üçgen şeklinde batırın ve donmasını bekleyin. Afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme