Bu tarihi herkes yanlış biliyor- Başlangıç 23 Eylül!

Kavurucu sıcaklıkların yerini soğuk ve yağmurlu havalara bırakmasıyla birlikte yaz aylarının sonuna gelindi. Çoğu kişi Sonbahar'ın ilk gününü 1 Eylül olarak biliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Yaz aylarında kavurucu sıcakların yerini soğuk ve yağışlı havalar aldı. Türkiye genelinde sarı kodlu uyarı geçilmeye başlandı ve Sonbahar havası neredeyse tüm Türkiye'de hissedilmeye başlandı.

Sonbahar mevsimi genellikle yağışlı ve serin geçer. Yapraklar sararır ve dökülür. Kışa hazırlık yapılır. Bunun yanı sıra Eylül ayı geldiği an itibarıyla sonbahar olarak kabul edilir. Çoğu kişinin bildiği bir yanlış olan sonbahar başlangıcı aslında 1 Eylül değildir. Dünya'nın yörüngedeki hızının azalması sebebiyle Eylül ekinoksu 2 gün gecikmeyle 23 Eylül'de gerçekleşir.

Ekinoks Tarihleri: 23 Eylül (ekinoks) tarihinde gece ve gündüz eşit olur. Kuzey yarımkürede yaz biter, sonbahar başlar. Türkiye ise 23 Eylül günü sonbaharın ilk gününü yaşar.3 aylık sonbahar mevsiminden sonra Aralık, Ocak, Şubat aylarına girilir ve bu aylarda kış mevsimi yaşanır.

Gündönümleri ve Ekinoks tarihleri

21 Mart (ekinoks) : Gece ve gündüz eşit olur, bizim bulunduğumuz kuzey yarım kürede ilkbahar başlarken güney yarımküre sonbahara girer.
21 Haziran (Yaz gündönümü): Yılın en uzun gündüzü ve en kısa gecesinin yaşandığı zamandır.
Bir diğer adı da Yaz gündönümüdür. Kuzey yarım kürede yaz başlarken güney yarım kürede kış başlar.
23 Eylül (ekinoks): Gece ve gündüz eşit olur. Kuzey yarımkürede yaz biter ve sonbahar başlar. Güney yarımkürede ise bahara geçiş olur.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme