Bugün Ne Pişirsem? - Günün Menüsü

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar için özel bir menü hazırladık! Bu menüde, yapımı pratik ve birbirini tamamlayan lezzetler bulunuyor. Akşam yemeği için mükemmel ve doyurucu bir seçenek arıyorsanız, işte size damak zevkinize uyacak tarifleri derledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar için özel bir menü hazırladık! Bu menüde, yapımı pratik ve birbirini tamamlayan lezzetler bulunuyor. Akşam yemeği için mükemmel ve doyurucu bir seçenek arıyorsanız, işte size damak zevkinize uyacak tarifleri derledik.

Her gün ne pişirsem sorusuna yanıt arayan ev hanımları için müthiş bir menü önerisiyle geldik. Bugün günün menüsünde; Domates Çorbası, Düdüklüde Tavuk Tandır, Pirinç Pilavı ve Etimek Tatlısı var. Deneyeceklere, fikir olduğumuz tüm kişilere şimdiden afiyet olsun. İşte Tarifler;

Domates Çorbası Tarifi

4 adet doğranmış domates

1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası

3,5 su bardağı su

2 çorba kaşığı un

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Üzeri için; rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı;

Tencereye önce yağı, ardından salçayı ekleyin ve kavurmaya başlayın. Biraz kavurduktan sonra unu da ekleyip kavurmaya devam edin. Un kokusu çıktıktan sonra domatesleri ekleyip biraz daha kavurun. Salça ve domatesler birbiri ile karışana kadar kavurmaya devam edin. Sonrasında suyunu ekleyip kaynayana kadar bekleyin. Bu sürede ara ara karıştırın. Tuz ve karabiberini de ekleyin. Ardından blender ile çekin. Çorba bu işlemle beraber artık hazır.

Düdüklüde Tavuk Tandır Tarifi

Malzemeler;

1 adet tüm tavuk

1 adet kuru soğan

Yarım limon suyu

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, tuz

Hazırlanışı;

Karıştırma kabına sıvı yağ, limon suyu, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber ve tuzu alıp, karıştıralım. Tüm tavuğu parçalarını ilave edip, sosla karıştıralım. Etleri düdüklü tencereye koyup, kapağını kapatıp, dolapta bir saat bekletelim. Kuru soğanın kabuğunu soyup, bütün olarak etlerin ortasına koyup, düdüklü tencerenin kapağını kapatalım, ocağın üzerine verelim. Kısık ateşte 40 dakika pişirelim.

Not: Tavuğa su eklenmeyecek.

Pirinç Pilavı Tarifi

Malzemeler;

2 su bardağı pirinç

2,5 su bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Hazırlanışı;

Pirinci bol su ile yıkayın. Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak suyunu süzün. Nişastası gidene kadar yıkıyoruz. Çıkan suyun berrak olması gerekiyor. Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun. Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinçler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz. Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyelim. Son olarak tuzu ekleyin. Pilavımızı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakalım. Üzeri göz göz olduğunda yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda kısık ateşe alalım. Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirelim. Pişen pilavımızı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatalım. Pilavı 10-15 dk. dinlendirelim.

Etimek Tatlısı Tarifi

Malzemeler;

12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için;

1,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Muhallebisi için;

1 litre süt

6 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

6 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

Hazırlanışı;

2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dakika kadar bekletelim. Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıralayalım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtalım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başlayalım. Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz. 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyin ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayın. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk. kadar daha karıştırın ve ocağı kapatın. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltin. Afiyet olsun…

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme