Bulut: 'KUDER her adem bir alemdir ile hareket ediyor'

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) Başkanı Mücahit Bulut, KUDER'in her ademin bir alem olması mantığı ile hareket ettiğini ifade etti.

'BİZ BİR MİLLETİZ'
Verdiği bilgilerde dernek ve faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşan Başkan Bulut, KUDER'in 2010 yılında kurulduğunu belirterek, 'Amacımız ensar-muhacir ilişkisi içerisinde yurt dışından Kayseri'ye gelmiş öğrencilerimize yardımcı olmak ve bu öğrencilere kendi kültürlerini, geleneklerini unutturmadan, kendi kültürümüzle kaynaştırıp, kendi ülkelerine gittikleri zaman ülkeler arasında, Müslümanlar arasında iletişimi daha iyi geliştirmektir. İletişimin başladığı yerde sorunların kalktığını görüyoruz ancak iletişimin olmadığı yerde ise sorunların meydana geldiğini ve çözülemediğini görüyoruz. Bugün Bayı medeniyeti ayrıştıraraktan faaliyetler yapmaktalar. Ülkeleri sömürmek istedikleri vakit ayrıştırmaya başlamaktalar. Bizim sloganımız ise 'Biz bir milletiz'dir. Biz birleştirerekten beraber olmayı, yaşamayı ve dünyanın yaşamasını amaçlamaktayız' dedi.
'ARAMA KURTARMA KONUSUNDAKİ EĞİTİMLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ'
KUDER'e ilişkin olarak paylaştığı bilgilerde dernek başkanı Bulut, dernek olarak öğrencilere arama kurtarma konusunda eğitim verdiklerini dile getirdi. Arama kurtarma konusunda verilen eğitim hizmetlerini önemsediklerini kaydeden Bulut, 'Çünkü bir Müslüman ülkede afet, felaket olduğu zaman emperyal olan devletler oralara insani yardım ve arama kurtarma yardımları adı altında farklı amaçlarla gitmekteler. Bu kimselerin bu bahane ile afetzede olan Müslüman ülkede İncil dağıttığına tanık oluyoruz. Biz de bu şekilde misyonerlik faaliyeti yapılmasının önüne geçmeyi, karşılıksız olarak yardım iletmeyi istiyoruz. Buralara en iyi eğitimi almış öğrencilerimizi gönderiyoruz' ifadelerinde bulundu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme