Bünyan Belediyesi 100 bin fidan dikecek

Bünyan Belediyesi ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bu yıl 100 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyor.

Bünyan Belediyesi tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Ağaçlandırma çalışmalarına katılan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, bu yıl ki hedeflerinin 100 bin fidanı toprakla buluşturmak olduğunu söyleyerek şu ana kadar 50 bin civarında fidan dikimi gerçekleştirdiklerini kaydetti.
İlçe İdarecileri ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen ağaç dikim etkinliğinde konuşan Başkan Gülcüoğlu, belediye olarak ağaçlandırma konusundaki hassasiyetlerine değinerek;'' Maalesef ormanlarımız katledilmiş. Avrupa ülkelerine baktığınız zaman hiçbiri yeşile ve ağaca dokunmamış ancak biz zamanında aynı hassasiyeti gösterememişiz. İnşallah bundan sonra biz yeşilin ve ağacın farkındalığı ile hayatımızı devam ettireceğiz'' dedi.

Gelecek nesillere daha güzel, daha yaşanabilir bir dünya bırakmanın gayreti içerisinde olduklarına vurgu yapan Başkan Gülcüoğlu: 'Malumunuz çölleşmiş bir yeryüzü var, buzullar eriyor ve su sorunu açığa çıkıyor. Erozyonun önüne geçemiyoruz. Resmi kayıtlara göre ne yazık ki her yıl ülkemizde erozyon nedeniyle yaklaşık 67 milyon hektarlık bir arazide toprak giderek yok olmakta. Yürütmüş olduğumuz çalışmalarla inşallah bu kaybında önüne geçeceğiz. Ormanlar ekolojik yapının akciğerleridir dolayısıyla insanların akciğerleridir. Bu yüzden yeni nesli bizim kuşaklarımıza göre daha şanslı görüyorum. Çünkü yeni nesil bizim kuşağımızdan daha hassas, bu hassasiyet onlara aşılanıyor. İnanıyorum ki çocuklarımız daha güzel bir dünyada yaşama imknı bulacaklar. Bizlerde bu konuda üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.
Başkan Gülcüoğlu bu güne kadara park ve bahçeler alanında Bünyan Belediyesi olarak yapılan hizmetlerde değinerek;' Güllüce, Karakaya, Akmescit, Tuzhisar, Süksün mahallelerimizde 6 adet yeni parkı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İlçe genelinde Eski parkların bakımı ve yenilenmesini tamamlamanın yanı sıra, Kültür Bakanlığından da 2 projenin, Elbaşı ve Karakaya mesire alanlarının yapımı onaylanmış olup en kısa sürede inşaatına başlanacaktır. Ayrıca 9 mahallemizin Projesi hazırlanmış ve gönderilmiş onay beklemektedir'' dedi.
Başkan Gülcüoğlu, vatandaşların kendilerine başvurmaları halinde fidan temin edebileceklerini söyleyerek, düzenlenen etkinliğe katılarak hassasiyetlerini gösteren idareci ve öğrencilere teşekkür etti.

Bakmadan Geçme