Burayı hatırladınız mı - İşte Kayseri'nin değişen çehresi!

Kayseri değişiyor ve gelişiyor. Kayseri'nin merkezi noktası Hunat Mahallesi'nde yer alan değişimi görenler geçmişe özlem duyuyor. İşte Kayseri'nin uğrak noktası olan yerin değişen çehresi. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri haberlerinde…

TAKİP ET

Kaysaria, Mazaka ve son olarak Kayseri isimleriyle anılan, İç Anadolu Bölgesinin göz bebeği Kayseri, medeniyetlerin ve ticaretin buluşma noktası olarak gün geçtikçe önemini artırıyor.

Kayseri toprakları üzerinde Hititler, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi olmak üzere tarihin her safhasında bir milletin eserini ve yaşam izlerini görmek mümkün.
1988 Yılında Büyükşehir statüsü kazanan Kayseri'nin modern ve tarihi yapılarının bir arada bulunduğu şehir merkezi görenleri kendisine hayran bırakıyor. Şehir merkezinde günde binlerce kişinin ziyaret ettiği alışveriş merkezinin 20 yıl önceki halini görenler ise hem geçmişe özlem duyuyor hem de gelişim ve dönüşüme tanıklık ediyor.

İşte Eski Stadyum!

Kayseri Atatürk Stadyumu olarak bilinen ve 1956-1960 yılları arasında inşa edilen yapı, yıllarca Kayserili vatandaşlara hizmet verdi. Resmi bayramlarda ve spor müsabakalarında şehrin hafızasında yer bırakan stadyum mevcut ihtiyaçlara yanıt veremez hale geldiği 2009 yılında yıkılarak bedeli karşılığında devredilmişti. Elde edilen gelir ise şehrin yeni stadyumunun inşasında kullanılmıştı. Günümüzde ise yerinde alışveriş merkezi,otel yer alıyor.

UEFA Standartlarında 4 Yıldızlı Şehir Stadyumu…

33 bin kapasiteli olarak inşa edilen Kadir Has Şehir Stadyumu, 8 Mart 2009 tarihinde oynanan Kayserispor-Fenerbahçe maçıyla hizmete açılmıştı.

Kayseri Şehir Stadyumu günümüzde sponsorluk anlaşması ile Kayseri RHG Enertürk Enerji Stadyumu olarak anılıyor.

Bakmadan Geçme