Büyük depremi Kayseri hangi oranda hissetti?

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta 9 saat içinde gerçekleşen iki büyük depremi Kayseri hangi oranda hissetti?

6 Şubat'ta 9 saat içinde gerçekleşen iki büyük depremi Kayseri hangi oranda hissetti?

Jeoloji Mühendisi ve aynı zamanda Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen, konu ile ilgili olarak, bilgilendirme mesajı paylaştı.

Evsen, Kahramanmaraş depremini Kayseri'de 5-6 şiddetinde hissedildiğini belirterek, "Son günlerde Kahramanmaraş depreminin Kayseri şehrinde 6.5 M den daha büyük etkilenmiştir şeklinde ortaya atılan görüşler kafa karışıklığı oluşturmaya devam etmektedir. 6 Şubat tarihinden bugüne kadar sürekli gündemde tutulan bu konuda Kayseri şehrinin bu depremi yaklaşık 5.5 sismik şiddetinde hissettiğini ifade etmiştim. Dikkat etmek gerekirse magnitüt ile şiddet aynı değildir. Magnitüt depremin odak noktasındaki ölçüsü olup, sadece ODAK noktası için geçerlidir. Şiddet ise yüzeydeki tahribat oranından hareketle belirlenen bir değerdir. Kandilli Rasathanesi geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili bir çalışma yaptı ve kamuoyu ile paylaştı. Bu haritadan da anlaşılacağı üzere Kayseri şehrinin renk skalası 5-6 şiddetinde gözükmektedir. Yani Kahramanmaraş depremini Kayseri'de 5-6 şiddetinde hissettik. 5-6 Şiddetindeki hissedilmeye karşılık gelen depremin aletsel büyüklüğü ise 4.5-5.1 M dir. Umarım konu anlaşılmıştır."

Yorumlar 5
Ahmet Selim Aksoy 29 Mart 2023 17:40

Valla ben 66 yaşındayım o ana kadar Kayseri'de böyle şiddette bir deprem yaşanmadı millete gerçekleri söyleyin lütfen rica ediyoruz

Mustafa 28 Mart 2023 13:00

Ülke tamamen yalancı sahtekarların elinde bunun böyle olmasını isteyen halk kimse dert yanmasın

U mustafa 28 Mart 2023 12:23

Bundan 11 yıl önce de Kayseride bir deprem olmuştu.O anki yaşadıklarımız 5.1 ise şu an yaşadığımız nasıl 4.5--5.1 oluyor hala anlayabilmiş değilim.Sanki birileri gerçek değerleri vatandaşın bilmesini istemiyor gibi.Kayseriye 3.derece deprem bölgesi demişlerdi.Şimdi ise Türkiyenin 0 ü deprem bölgesi diyorlar.Bunu anlamak için 50.000 insanımızı mı kaybetmemiz gerekiyordu.Bir yanlış anlama nelere maloluyor.İnşaallah bu depremlerden alınması gereken mesajı 0 alırızdabundan sonra&i nesiller rahat eder.

Halime Güzide Sedef 28 Mart 2023 11:41

Kayseri de yaşanan depremlerin şiddetleri hangi akla hizmet ediliyorsa hep az gösteriliyor Alparslanda 25 senelik bir evde oturuyoruz bir kaç deprem yaşadık bunun gibi uzun sürenini ve şiddetlisi hiç görmemiştim.bütün duvarlar çatladı odanın bir tanesinin üç duvarı da yarıldı ve biz bu kısı küçük birbağ evimiz var orada geçiriyoruz eve verilen raporda ise az hasarlı olduğu belirtildi insan hayatının hiç değeri olmadığı için ülkemiz kötü yönetildiği için bu duruma gelindi.lütfen gerçeklerin üzeri ortulmesin

R.yilmaz 28 Mart 2023 08:11

Bence ülkemizde depremden tam olarak anlayan bir tane bile uzman yok. Hem neden iki deprem diyorlar ilk depremin hemen yarım saat ardından ilki gibi uzun ve şiddetli bir deprem daha oldu ve üçüncüsüde dokuz saat sonra meydana geldi. Tv ekranlarına çıkan herkes ayrı telden konuşuyor ve bunların açıklamalarında ortak bir fikir birliği bile yok. Profosör diye ekranlara çıkanlar ancak kendilerini övüyor, yok ben söylemiştim, yok ben şöyle araştırma yaptım, yok ben deprem bölgesini gezdim vs. Yahu yeryüzünün şeklini değiştiren vede her üç depremde nerdeyse birer dakika sürdü. Kayseri oldukça yoğun hissetti. Ne dördü ne beşi. Ayrıca neden söreyide değerlendirmeye almıyorlar.

Bakmadan Geçme