Büyükkılıç: 'Başkan Özhaseki milletvekili olsun'

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tv 1'de yayınlanan programda 2015 seçimlerinde AK Parti'nin milletvekilleri aday adayları konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BÜYÜKKILIÇ: ÖZHASEKİ KAYSERİ'DE SÜRÜKLEYİCİ OLUR


Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tv 1'de yayınlanan programda 2015 seçimlerinde AK Parti'nin milletvekilleri aday adayları konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin kamuoyunda tartışılan milletvekili adaylığı konusunda açıklamalar yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 'Bana göre sürükleyici bir ismin başta olması lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhakesi hem sürükleyici olur hem de Türkiye'de kabul görür. Olmaması için bir neden yok' diye yanıt verdi.


MELİKGAZİ'NİN BİR YILINI DEĞERLENDİRDİ


Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, TV1 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Havur'un hazırlayıp sunduğu '1.'nci Gün' programına konuk oldu. Başkan Büyükkılıç, üç saat süren programda Melikgazi Belediyesi'nin 2014 yılının çalışmalarını ve 2015 planlarını değerlendirdi.


MEMNUNİYET YÜZDE 90'A KADAR ÇIKIYOR


Kayseri'nin siyasette belirleyici bir kent olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükkılıç,

' Kayseri'de üç seçmenden ikisi AK Parti'ye oy veriyor. Bize oy vermeyenlerde bizi seviyor. Bunlar gitmesin ama, siyasi tercihim farklı diyerek kendi partilerine oy veriyorlar. AK Parti'nin iktidardan ve belediyelerden gitmesini istemiyorlar. Yaptırdığımız anketlerde memnuniyet oranı yüzde 90'a kadar çıkıyor'şeklinde konuştu.


SORARLARSA BABAYİĞİTÇE SÖYLERİZ


AK Parti'nin milletvekili aday adaylarının belirlenmesi noktasında bir belediye başkanı olarak sadece tavsiyede bulunabileceğinin altını çizen Başkan Büyükkılıç, ' Ben şuanda bir belediye başkanıyım. Ne liste yapacak vede bunu tayin edecek durumda değilim. Bunu partimiz düşünecektir. Görüşümüz sorulduğunda görüşümüzü babayiğitçe söyleriz 'dedi.


LİSTENİN YAKIŞMASI GEREKLİ


AK Parti'nin liste hazırlanırken sürükleyici bir ismi listenin başına koyarak kamuoyunda kabul görecek bir liste çıkartacağına inandığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 'Sürükleyici isimleri başa koymak suretiyle güzel bir, donanımlı , eğitimli, kamuoyunda kabul görecek, işte yakıştı denecek liste yapılırsa iyi bir sonuç alınır diye düşünüyorum' ifadelerine yer verdi.


ÖZHASEKİ, TÜRKİYE'DE KABUL GÖRÜR


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin listede yer alıp almayacağı noktasında sorulan soruya cevap veren, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Başkan Mehmet Özhaseki'nin Kayseri'de ki sürükleyici isimlerden birisi olduğunun altını çizerek, ' Aday olup olmamak kendi kararıdır. Ancak sürükleyici isimlerden bir tanesidir. Onun olduğu liste kamuoyu nazarında ve Türkiye çapında kabul görür' şeklinde konuştu.


'OYLAR CEPTE' KAYBETTİRİR


'Oylar cebimizde, kimi koysak kazanır' mantığı ile hareket edenlerin kaybedeceğine vurgu yapan Başkan Büyükkılıç, ' Kazanmanın yolu, güçlü bir liste oluşturmaktan geçer, potansiyel, kapasiteli, kamuoyunda kabul görmüş, test edilmiş onaylanmış bunlar önemli kriterler. Yani nasıl olsa çantada keklik oylar cebimizde kimi koysak kazanırız mantığıyla hareket eden her kaybeder' dedi.


ÖZHASEKİ BAŞKAN 1 NUMARA OLUR


Başkan Özhaseki'nin aday olamaması için hiçbir sebep olmadığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 'Benim tasfiyem potansiyeli güçlü, kendini kamuoyuna kabul ettirmiş, siyasetten gerçekten kamuoyunda sevilen,sayılan sayılan dürüst, güvenilir,çalışkan bir liste oluşturduğunuz da kayseri kamuoyu taktir etmesini her zaman bilmiştir. Özhaseki başkanı aday olursa işte sürükleyici bir numaralı isim olur. Olmaması için bir sebep yok bence' ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme