Büyükşehir dağıttığı maske miktarını açıkladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınının başladığı ilk günden bugüne kadar 2.5 milyon maskeyi vatandaşlara ücretsiz dağıtırken, KASKİ aracılığıyla da 80 bin litre el ve ortam dezenfektanı ve kolonyayı pandemi ile mücadelede kullandı.

Maske üretimine devam eden Kayseri Mesleki ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) bu zamana kadar 1.5 milyon maske üretti. Eğitmenler tarafından ayrıca 30 bin çocuk maskesi üretildi ve çocuklara ücretsiz dağıtımı yapıldı. Büyükşehir'in tedarik ettiği 1 milyon adet maske ile vatandaşlara dağıtılan maske sayısı 2.5 milyonu aştı.

KASKİ Genel Müdürlüğü de 35 bin litre el dezenfektanı üretti. Piyasada litresi 60-100 TL gibi fiyatlarla satışa sunulan alkol bazlı el dezenfektanını KASKİ, 7 TL'ye üretti. KASKİ, 40 bin litre de klor bazlı ortam dezenfektanı üretirken, özellikle bu süreçte Sağlık Bakanlığı'na destek amaçlı, dezenfektanlar kamu kurum ve kuruluşlar ile şehrin belirli noktalarına kurulan düzeneklerle dağıtımı yapılıp kullanıma sunuldu. El ve ortam dezenfektanlarının yanı sıra KASKİ, 5 bin litre limon ve çam kolonyası üreterek, kamunun kullanımına sundu. KASKİ'nin son teknoloji ürünü makinalarla el değmeden paketlediği doğal kaynak suyunun da hastanelerde tedavi gören kovid-19 hastaları ve KYK yurtlarında kalan hastalara dağıtımı her gün yapılıyor. Bugüne kadar KASKİ tarafından hastanelere ve yurtlara 164 bin adet paket su dağıtıldı. Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme