Büyükşehir'den 'Tarıma Cansuyu'

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin tarım ve çiftçiye verdiği destek çalışmalarını içeren 'Tarıma Cansuyu' programı Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle gerçekleştirildi.

Gerçekleşen törene Kayseri AK Parti Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, milletveki Havva Talay Çalış, Ahmet Doğan ve milletvekili adayları, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilçe belediye başkanları, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oktay Kayacan, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Tarım Kredi Kooperatifi Kayseri Bölge Birliği Başkanı Abdulkadir Güneş, çiftçiler ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende ilk sözü alan çiftçi Hacı Saygı, 'İnadına üretim diyoruz, çünkü üretim ülkeyi geliştirir' derken, sonrasında söz alan Tarım Kredi Kooperatifi Kayseri Bölge Birliği Başkanı Abdulkadir Güneş de yaptığı konuşmasında Mehmet Özhaseki'nin sözüne temas ederek 'Bu çalışmalar, sayın Mehmet Özhaseki'nin dediği gibi insanları doğduğu yerde doyurmayı amaçlamaktadır' şeklinde konuştu ve Kayseri'nin birçok tarım ürününde Türkiye'de ilk sırada geldiğini, canlı hayvan kesiminde de 1.sırada yer aldığını kaydetti.
Toplam değeri 2 milyon Lira'yı bulan; 15 katı gübre dağıtım römorku, 13 ağır tip goble makinesi, 10 taş toplama makinesi, 9 seyyar tip selektör, 6 sabit tip selektör, 5 cenaze yıkama aracı olmak üzere toplam 57 aracın ilçe ve yerleşimlere teslim edildiği törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, belediye olarak en büyük hedeflerinden birinin de insanları doğduğu yerde doyurmak olduğunu ifade ettiği konuşmasında, insanları şehre göçmek zorunda bırakan nedenleri ortadan kaldırarak, kırsal yerleşimlerde cazip imkanların oluşması, ulaşım imkanlarının geliştirilmesi ve geçim kaynaklarının da öne çıkarılmasına yönelik faaliyetler içerisinde olduklarını bildirdi. Başkan Çelik, 'Bir şehirde sanayi olabilir, turizm olabilir, bunun gibi başka imkanlar da olabilir ancak tarımın bir şehre verdiği katma değer ayrıdır. Çünkü tarım ürünleri ve tarım harcamalarının yüzde yüzü şehirde kalır. Pancar mevsimi, harman mevsimi elde edilen para direkt olarak şehrin ekonomisine girer. Bizim tarımımızın OSB'den fazla katkısı vardır şehrimize' şeklinde konuştu. Törende Başkan Çelik, 5 cenaze yıkama aracının da 5 ilçeye teslim edileceğini söylediği konuşmasının son kısmında ise belediye olarak sadece yol yapmadıkları, su akıtmadıklarını kaydederek, insana hizmet noktasında her konuda faaliyet gösterme gayretinde olduklarına işaret etti.
Son olarak kürsüye gelen AK Parti Kayseri milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise, 'Hepimiz için umut veren bir proje' diyerek ifade ettiği 'Tarıma Cansuyu' projesi ile ilgili teşekkürlerini bildirdi. Özhaseki sürdürdüğü konuşmasında 'Bizler yıllar öncesinden hizmet belediyeciliği yapacağımızı, ideolojik belediyecilik yapmayacağımızı belirtmiştik ve o doğrultuda da çalıştık. Bugün çok şükür Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin en büyük yatırımcı kuruluşu olmuştur. Bizler mazeret üretmeyiz, hırsızlığa, yolsuzluğa izin vermeyiz dedik ve bu şekilde bu günlere geldik. Bizler sadece alt yapı, üst yapı, yol, su gibi normal belediyecilik hizmetleri ile uğraşmadık. Kayseri'nin adı geçen her şeyde kendimizi sorumlu hissettik ve o doğrultuda hizmetler yaptık' diyerek bu çalışmaları sürdüreceklerini bildirdi.
Törende konuşan Özhaseki, genel seçimler hakkında da açıklamalar yaparak, 'Bir ülkede büyüme, kalkınma, huzur, refah ve istikrar isteniyorsa güçlü bir iktidar olmalıdır. Koalisyon dönemlerinde Türkiye hep geriye gitmiştir. İktidarın güçlü olmadığı koalisyon dönemlerinde terör artmıştır. Eğer bizler refah istiyorsak, kalkınmak, büyümek, gelişmek istiyorsak güçlü bir iktidar oluşturmamız gerekiyor' dedi ve HDP ile terör örgüyü PKK'ya yüklendi. Doğu ve Güneydoğu illerindeki yerel yöneticilerle görüştüğünü ve kendilerinin PKK tarafından tehdit aldıklarını paylaşan Özhaseki, 'Okumuş yazmışlığın olmadığı yerde HDP'ye silme oy çıkıyor. Hiç fire yok. Orada büyük bir tehdit ile vahşet vardır. Oradaki belediye başkanlarımız bana cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza selam söyleyin bizden. Lütfen operasyonları durdurmasınlar. Bu terörün kökü kazınsın' ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından araçların teslimi yapılırken, Kocasinan Belediyesi de vatandaşa organik gübre dağıtımı yaptı. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme