Büyükşehir'e Çelik geliyor

Başkan Özhaseki'nin milletvekili adaylığı için bıraktığı Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in getirilmesi kararlaştırıldı. Çelik'in yerine ise MÜSİAD Eski Başkanı Ahmet Çolakbayraktar'ın getirilmesi bekleniyor.

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Mehmet Özhaseki'nin koltuğuna oturacak isim yarın netleşecek. Cuma günü toplanacak olan Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni Büyükşehir Belediye Başkanını seçecek. Kulislerden yansıyan bilgilere göre, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere AK Partili yetkiler ile isimler üzerinde titiz bir biçimde istişareler yapıldı.
Özhaseki'nin istifasının netleşmesi ile birlikte yerine gelebilecek isimler hakkında detaylı analizler yapılarak, hangi ismin koltuğa oturacağı belirlenmeye çalışıldı. Bu doğrultuda ilk olarak Kocasinan Belediye Eski Başkanı Bekir Yıldız'ın ismi gündeme geldi. Ancak Yıldız, Başbakan'a teşekkür ederek, yeni bir görev düşünmediğini iletti.
Ardından Melikgazi Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu isimleri üzerinde istişareler yapıldı ve Mustafa Çelik'in ismi ön plana çıktı. Kayseri'de çeşitli çevrelerle ve belediye meclis üyeleriyle de yapılan görüşmelerde Çelik'in adı çıkınca, parti grup kararı alarak Çelik'in tek başına aday olmasını kararlaştırdı. Çelik ismi üzerinde karar kılınmasında, kısa sürede Kocasinan Belediyesi'nde yaptığı çalışmaların yanı sıra bir sonraki yerel seçimlerin göz önünde bulundurulması da etkili oldu.
Büyükşehir Belediye Meclisi yarın 'başkanlık seçimi' gündemi ile toplanarak Mustafa Çelik'i Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçecek. 3 Mart seçimlerinde sürpriz bir biçimde Kocasinan Belediye Başkan adayı olan ve seçilen Çelik, böylece 1 yılını doldurmadan Büyükşehir'e geçmiş olacak.Kocasinan Belediye Başkanlığı koltuğu için ise en güçlü aday ise MÜSİAD Kayseri Eski Şube Başkanı Ahmet Çolakbayraktar olarak gösteriliyor. Meclis üyelerinin ve kamuoyunun tamamına yakını, bu koltuğu Çolakbayraktar'ın dolduracağına inanıyor. AK Parti Genel Merkezi'nin de yaptığı araştırmalar sonucu Çolakbayraktar'ın ismi üzerinde durduğu öğrenildi. Büyükşehir Belediye Bakanlığı seçiminden kısa bir süre sonra da Kocasinan için seçim yapılacak ve bu süreç iki hafta içerisinde tamamlanacak. ÖZEL HABER: MEHMET SERBEZ

Bakmadan Geçme