Buzluğa mayalı ya da mayasız hamur atılır mı?

Özellikle iş hayatından günlük yaşama yetişemeyen hanımlar için buzluğa hamur işi atmak pratik bir çözüm olarak tarihe geçmiş durumda. Peki buzluğa mayalı ya da mayasız hamur atılır mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Mayalı hamur buzdolabında saklanır mı? Mayalı hamur buzluğa konur mu? Mayalı hamur kaç gün dayanır? İşte, mayalı hamuru buzdolabında ve buzlukta saklama yöntemleri,
Yola çıkmadan önce yolluk hazırlığı yapmaya başladınız veya ertesi gün gelecek misafirleriniz için hazırlıklara erken başladınız. Tam da hamuru mayalandırırken aklınıza 'Hamurum ekşir mi, kıvamı bozulur mu?' gibi sorular geldi. İşte, bu soruların cevabını sizler için yazımızda derledik.

Mayalı hamuru saklamak için uygulayabileceğiniz oldukça basit yöntemler mevcuttur. Gelin, bu yöntemlere daha yakından bakalım.

Mayalı ve mayasız hamur buzluğa konulabilen malzemelerden biridir. Bunun için hamur mayalanmaya başladığında parçalara ayırın ve yoğurun. Ayırdığınız bezeleri streç film ile güzelce sarın. Daha sonra hamurları kilitli poşetlere koyup ağzını kapatın. Bu şekilde buzluğa yerleştirin. Kullanacağınız zaman, 1 saat önceden çıkartın ve oda sıcaklığında bekleterek mayalanmasını sağlayın.

Bazı uzmanlar buzluğa atılan hamurların 1 ya da 2 hafta içinde tüketilmesi gerektiğini aksi takdirre ekşime yapabileceğini ifade ediyor.

Fotoğraf lezzet.com'dan alınmıştır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme