ByLOCK DALGASI BÜYÜYOR

MİT'in yaptığı deşifrelerden sonra Kayseri'de ByLock kullananlara yönelik operasyonlar arttı. ERÜ'deki akademisyenlerden sonra dün de bu programı kullandıkları tespit edilen polis ve askerlere operasyon yapıldı.

KULLANANLAR ORTAYA ÇIKTI

15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminden sonra FETÖ/PYD terör örgütünün gizli haberleşme programı ByLock üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) bu programı indiren veya kullananların büyük bölümünü deşifre etti. ByLock kullanıcılarının tespit edilmesinden sonra bu kişilere yönelik operasyonlarda da büyük artış meydana geldi.

ESKİ POLİS VE ASKERLERE OPERASYON

Önceki gün Erciyes Üniversitesi'nde görev yapan 17 akademisyen ByLock kullandıkları gerekçesi ile gözaltına alınırken, dün de İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan 3 kişi gözaltına alındı. Daha önce Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 17 polise de dün sabah operasyon yapıldı. Gözaltına alınınlar arasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşürülmesi olayını manipüle ettiği iddia edilen A.O.D de var.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), FETÖ/PYD terör örgütünün gizli yazışma programı ByLock kullananları tespit ederek illere bildirmeye devam ediyor. Yapılan çalışmaların büyük bölümü tamamlanırken, bu programı kullananlara yönelik operasyonlar Kayseri'de de sıklaşmaya başladı.

Daha önce ByLock kullandığı belirlenen isimlerin yargılamaları sürerken, geçtiğimiz gün Erciyes Üniversitesi'ne bu kapsamda operasyon düzenlendi.

ERÜ'YE OPERASYON

Erciyes Üniversitesi'nde FETÖ terör örgütünün gizli iletişim programı Bylock kullandıkları belirlenen 17 akademisyen için gözaltı kararı çıktı. 14 kişi gözaltına alınırken, 3 kişinin yakalanmasına çalışılıyor.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri, Erciyes Üniversitesi'nde görevli akademisyen ve personele yönelik operasyon yaptı. FETÖ/PYD terör örgütünün gizli haberleşme programı Bylock kullandıkları belirtilen G.G., M.N.İ., O.K., E.A., Ö.C., M.G., B.Ö, İ.H.T., S.A., A.E., A.A., T.G., A.S., H.D., D.A., V.B. ve S.Ş.'nin evlerinde arama yapan polis, 14 kişiyi gözaltına aldı. Belirttikleri adreslerde bulunmayan 3 kişinin de yakalanması için çalışma başlatıldı. Haklarında idari soruşturma açılan şahıslar hakkında savcılık tarafından ayrıca soruşturma yürütüleceği öğrenildi.

JANDARMAYA OPERASYON

ByLock operasyonları kapsamında Kayseri İl Jandarma Komutanlığı'na operasyon düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı'nda kısa dönem er olarak askerlik yapan 3 kişi gözaltına alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Jandarma Komutanlığında kısa dönem er olarak askerlik yapan 3 kişinin örgütün gizli haberleşme sistemi 'ByLock'u kullandığı tespit edildi. Cumhuriyet savcısının talimatı ve mahkeme kararı ile 3 asker görev yaptıkları yerde gözaltına alındı.

ESKİ POLİSLERE OPERASYON

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında daha önce Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaparken KHK'larla ihraç edilen 17 kişiye operasyon düzenlendi. Haklarında gözaltı kararı bulunan kişilerin adreslerinde arama yapan polis, 11 kişiyi gözaltına alırken, firari olduğu tespit edilen 6 kişinin de yakalanması için çalışma başlatıldı.

Gözaltına alınanlar arasında BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu'nun helikopterinin düşürülmesi olayını manipüle ettiği belirtilen dönemin İstihbarat Şube Müdürü A.O.D.'nin yer aldığı bildirildi.

Bakmadan Geçme