Camikebir'de ne yapılıyor? 

Geçtiğimiz yıllarda projesi çizilen Camikebir projesi, için ilk adımlar atılırken inşaat çalışmaları süren alana ne yapılacağı merak ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tarihi yapıları korumak ve yeniden yaşatmak için başlattığı çalışma kapsamında Camikebir projesinin ilk adımları atılırken yeni işyerlerinin yapımı tüm hızıyla sürüyor.
‘Sur İçi- Cami Kebir Yenileme Projesi' ile başta Camikebir, Tarihi Kent Surları, Pamukhan, Bedesten, Raşit Efendi Kütüphanesi, Vezirhan, hamam ve külliye gibi tarihi yapıların yaşatılması hedefleniyor.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Mehmet Özhaseki'nin gelmesiyle birlikte, çalışmalar hız kazanırken, aynı zamanda Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nca hak sahipleri bilgilendiriliyor.

İŞ YERLERİ BU ALANA TAŞINACAK

Görüntü kirliliği ve kültür varlıklarını korumak için yapılan projede, birçok iş yeri yeni yapılacak alana taşınacak. Böylece tarihi surlar etrafındaki ve 2021 yılında açıklanan proje ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Şehrimize mimari, sosyal ve turizm anlamında değer katacak olan, tarihi ve kültürel taşınmaz varlıkların yenileyeceğiz”

TARİHİ YAPILAR YAŞATILACAK

Başkan Büyükkılıç, “Bu amaç doğrultusunda, proje ile başta Cami Kebir, Tarihi Kent Surları, Pamukhan, Bedesten, Raşit Efendi Kütüphanesi, Vezirhan, hamam ve külliye gibi tarihi yapıların yaşatılması hedefliyoruz. Şehrimiz, merkezinde bulunan tarihi ve kültürel güzelliklerin ortaya çıkarılması ile turizm açısından da bir cazibe merkezi haline gelecektir” demişti.

İŞ YERİ YAPILACAK

Camiikebir projesi kapsamında yapılan inşaat çalışması hummalı bir şekilde devam ederken, kale surları çevresinde bulunan dükkanların yeni yapılacak yere taşınması planlanıyor. Çalışmaların kısa sürede bitmesi hedeflenirken kale surları arkasında bulunan yüksek yapılarında daha az katlı şekilde yapılacağı ve Camiikebir çehresinin baştan sona değişmesi hedefleniyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme