Çanakkale ruhu için Kayseri, 7'den 77'ye Çanakkale'de
İçişleri Bakanlığı'nın katkıları ile 1915 Kayseri Çanakkale Savaşı Şehit Yakınları Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen '7'den 77'ye Çanakkale Ruhu Gezisi' her yaştan vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.
İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş'un da katıldığı gezide Kayseri'den 50'yi aşkın vatandaş yer alırken, vatandaşlar arasında 2 yaşından 76 yaşına kadar her yaştan ziyaretçi de yer aldı.
Yeni dernek binası önünden hareket eden vatandaşlar, dualarla yolcu edilirken, İl Kültür Turizm Müdürü Taymuş da bir konuşma yaptı. Konuşmasında bugünümüzü borçlu olduğumuz şüheda ecdadımıza vurgu yapan Taymuş, onları anmak, anlamak ve bu ruh ile hareket etmenin önemine değindi. Taymuş, bu ruha katkı sağlayan İçişleri Bakanlığı ile 1915 Kayseri Çanakkale Savaşı Şehit Yakınları Yardımlaşma Dayanışma Derneği yöneticileri Rıza Yağar ile Bahtiyar Polat ve dernek üyelerine teşekkürlerini iletti.
REHBER EŞLİĞİNDE KARIŞ KARIŞ ZİYARET
Düzenlenen anlamlı gezide, Çanakkale'de görev yapan rehberlerin eşliğinde ziyaretçiler şüheda toprağı Çanakkale'yi adeta karış karış ziyaret ederek, tarihte yaşananları öğrendi, o günleri yaşadı. Neredeyse bütün şehitlikler bir bir ziyaret edilirken, burada dualar edildi, hatim duası yapıldı. 3 gün boyunca Çanakkale'de konaklayan kafile, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni, Çimenlik Kalesi'ni, Nusret Mayın Gemisi'ni, feribotla boğazdan geçerek Kilitbahir ile Seddülbahir'i, Atatürk'ün savaşı izleme yeri olarak bilinen Conkbayırı 57'nci Piyade Alayı Şehitliği'ni, Seyit Onbaşı Anıtı ile tabyaları, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Konya Selçuklu Belediyesi'nin ortak projesi olan 1915 Hastane Sergisi'ni, diğer şehitlik ile Şehitler Abidesi'ni ziyaret etti. Ayrıca Aynalı Çarşı ve Truva Atı da görülen yerler arasında yer aldı. Kafile, günün yorgunluğunu ise Güzelyalı'da kendilerine tahsis edilen otelde giderdi.
EVLATLAR ECDADINA ULAŞINCA DUYGULU ANLAR YAŞADI
7'den 77'ye Çanakkale Ruhu Gezisi'nde Kayseri'den şüheda diyarı Çanakkale'ye yol alan kafile, içerisinde en küçüğü 2 yaşında Çanakkale şehidi torunu Mete Selim Akbaş, en büyüğü ise 76 yaşında Çanakkale gazisi kızı Nuran Talaslıoğlu ile 7'den 77'ye her yaş ve cinsiyetten ziyaretçisiyle Çanakkale'ye ulaştı. Şehitlik ve müzelerde şüheda ecdadın yaşadıklarına tanık olan ziyaretçilerden kimisi duygularına hakim olamayarak göz yaşı döktü, kimisi derin düşünceye daldı. Ziyaretçilerden bazısı; “Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmek muhal” yorumunda bulunurken, bazısı ise 253 bin şehit olduğu bilinen bu topraklara basmaya bile hicap ettiklerini, hatta tükürmekten dahi kaçındıklarını dile getirdi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ