Canan Karatay uyardı – Kısırlık riskini artırıyor!

Prof. Dr. Canan Karatay, kısırlık riskini artırdığı yönünde bazı besinlerin nasıl tüketilmesi gerektiği ile ilgili bilgiler verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Prof. Dr. Canan Karatay, kısırlık riskini artırdığı yönünde bazı besinlerin nasıl tüketilmesi gerektiği ile ilgili bilgiler verdi. Canan Karatay, besinlerle ilgili yaptığı açıklamada doğru tüketilmezse kısır yapabileceği uyarısında bulundu.

Karatay, bu kez de peynir ve zeytinin doğru tüketiminden bahsetti.

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan, bu iki çeşit besini, insanlar tüketirken temizliği açısından farklı aşamadan geçiriyorlar. Karatay, Peynir ve zeytini önce suda bekletip tuzunu suya bırakmasını bekleyerek daha az tuzlu hale getiren ve bu şekilde tüketen kişilerin sağlık konusunda endişe edilmesi gerektiğini belirtiyor. Zeytin ve peyniri suda bekleterek tüketen kişilerin kısırlık sorunu yaşayabileceğini söylüyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme