Çandıroğlu: 'Türkiye inananların bayraktarıdır'

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uyguladığı STEM Projesi 'STEM Materyalleri Yarışması'nın 2.si Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Kayseri genelinde 9 okulöncesi, 26 ortaokul ve 7 liseden 42 projenin katıldığı yarışmada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, 'Türkiye inananların, Müslümanların bayraktarıdır' dedi.
Tamamı özgün ve yeni projelerden oluşan; 'ilaçlama robotu, böcek robotu, güne bakan ev, dosyalama makinesi, engelsiz sandalye, 7 bölge 7 renk Türkiyem' isimli icatların bulunduğu yarışma programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, önceden kendilerine icat çıkarmayın denildiğini ancak şimdi ise kendilerinin icat çıkarılması için uğraştıklarını bildirerek; 'Biz icat çıkaran gençler yetiştirmek istiyoruz. Buradaki öğrencilerimizin yaptığı projeler aslında TÜBİTAK ve bu benzeri kuruluşların yaptığı projelerle boy ölçüşecek düzeyde. Çocuklarımızın, gençlerimizin bu gibi çalışmaları memleketimiz adına bizleri sevindiriyor, geleceğe daha sağlam, daha güvenle bakmamıza sebep oluyor. Türkiye'ye baktığınız zaman Türkiye sadece kendisinden müteşekkil, kendisinden sorumlu olan sorumluluk alanı kendisi olan bir ülke değil. Osmanlı'nın mirası bu8 topraklarda biz yaşamımızı sürdürüyoruz. Yeryüzüne baktığımızda aslında iki tane temel olgu görürsünüz. Bir tanesi Müslümanlardır, inananlardır. Bir tanesi de Müslüman olmayan inanmayanlardır. Cenabı Allah da böyle ifade ediyor iki millet vardır, inanlar ve inanmayanlar. Bizler inananların temsilcisiyiz, Müslümanların bayraktarıyız. Yeryüzüne baktığınız zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak inananların temsilcisiyiz, bayraktarıyız. Dünyada bir Müslüman'ın başına bir şey geldiğinde başını kaldırıp baktığında yanında görmek istediği ilk ülke Türkiye'dir arkadaşlar. Onun için biz her alanda ne kadar güçlü, kudretli olursak bizden beklenti içinde olan dünya Müslümanlarının, mazlumlarının da o kadar iyi yanında oluruz. Bunu gerçekleştirmenin yolu da bilim ve teknolojiyi yakalamaktan, işte böyle projeler ortaya koymaktan geçiyor. Üretirseniz gücünüz olur, özgürlüğünüz olur. STEM Projesi'de bunu öngörmektedir. Dünyadaki bütün eğitim sistemleri bir şekilde STEM'e evrilmek, dönüşmek zorundadır. Amerika'nın 5 yıllık gelişme planında STEM'in büyük bir yeri olduğunu biliyoruz. Bu geleceğin yaklaşımıdır. Herkes görüyor. Türkiye'de ilk STEM merkezi de Kayseri'dedir. Herkes bulunduğu yerden meseleye bir katkıda bulunmak durumundadır' şeklinde konuştu. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme