CEMİYET BAŞKANLARI TÜRKİSTAN'DA

Türkiye'deki gazeteciler cemiyetlerinin başkanları Türk Dünyası 3. Gazeteciler Şurası için Türkistan'na gitti.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya, Türk Dünyası 3. Gazeteciler Şurasıiçin bu sene Türk dünyası başkenti olan Kazakistan'ın Türkistan şehrine ulaştı.

Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı'nın organize ettiği; Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TDGF), Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF), Anadolu Spor Gazetecileri Derneği ve Anadolu'daki meslek kuruluşlarının destek verdiği, Türk Dünyası 3. Gazeteciler Şurası için Kazakistan'a hareket eden Kösedağ ve Altınkaya, Türkiye ve Kazakistan'ın ortaklaşa olarak kurdukları devlet üniversitesi olan Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde (AYÜ) Türkiye'den giden ve Kazakistan ile Türk dünyasından 60 gazetecinin bulunduğu topluluk ile bir araya geldi. Kösedağ ve Altınkaya, burada gerçekleşen programa katıldı, yerel ve yaygın basından birçok gazetenin yer aldığı Türk Dünyası Gazeteleri Sergisi'ni gezdi.

Kültürel gezi kapsamında önce Kazakistan'ın önceki başkenti ve en gelişmiş şehirlerinden olan Almatı'yı, ardından da sanayi ve ticaret kenti Çimkent'i ziyaret eden Kösedağ ile Altınkaya sonrasında ise Türk Dünyası Başkenti olan Türkistan'a ve burada bulunan Hoca Ahmet Yesevi'nin türbesine de bir ziyaret gerçekleştirdi. Kösedağ ve Altınkaya burada bulunan Kazak vatandaşlarla da fotoğraf çekindi.

Aralarında Kösedağ ve Altınkaya'nın da yer aldığı Türk dünyasından 60 gazeteci, son olarak Kırgızistan'a geçerek başkent Bişkek'teTGF, 54. Başkanlar Konseyi Toplantısı'na katılacak. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme