Çeyrek altın 900 TL'yi görebilir

Altın fiyatlarındaki dalgalanma ile bilgiler veren sarraf Mustafa Zağlı, altın yatırımcılarının paniğe kapılmaması gerektiğini söyledi. Zağlı, 'Çeyrek altın yılsonunda 900 TL'yi görebilir.' dedi.

“VATANDAŞ EKMEK ALIR GİBİ ALTIN ALDI”

Dövizdeki dalgalanmalarla birlikte altın fiyatlarında yaşanan değişimin, yatırım yapmak isteyenleri endişelendirdiğini belirten Zağlı, düğün sezonu başlayınca altın fiyatlarının daha da artacağını ifade etti. Zağlı, “Şu an altının fiyatı kendini koruyor ve ortalama seviyede devam ediyor. Geçen sene pandeminin patlaması ile birlikte altına büyük ilgi oldu. Vatandaş ekmek alır gibi altın aldı. Bunun üzerine altın yükselişe geçti. Enflasyonu göz ününde bulundurursak, altın mutlaka her zaman prim yapan değer bir madendir. Şu an da çeyrek altın 700 TL'den işlem görüyor. Altının bu fiyattaki seyri Ramazan ayının sonuna kadar sürer. Yazın gelmesi ile birlikte düğünlerin çoğalması, altına olan talebin artması, gurbetçilerin gelmesi, yatırımcıların olması ile birlikte altına olan ilgi çoğalır ve altının fiyatı birazda olsa yukarı çıkar.” dedi.

VATANDAŞA ‘PANİK YAPMAYIN' UYARISI

Altının yılsonuna kadar 900 TL'yi görebileceğini ve ellerinde altın olan vatandaşların panik yapmaması gerektiğini kaydeden Zağlı, “Ellerinde mevcut altını olan vatandaşlar altınlarını ellerinde tutsunlar. Altının hiçbir zaman çok aşağı doğru seyri olmamıştır. Altın ileri derecede yükselişe geçecektir. Altının uzun vadede yatırımcılarına kar getireceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

İHA

Bakmadan Geçme