CHP'li Genç ve milletvekillerinden protesto yürüyüşü

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, eğitimin yapısal sorunlarına dikkat çekmek ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamalarını protesto etmek amacıyla milletvekilleri ve parti örgütleriyle Bakanlık önüne yürüdü. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, eğitimin yapısal sorunlarına dikkat çekmek ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamalarını protesto etmek amacıyla milletvekilleri ve parti örgütleriyle Bakanlık önüne yürüdü.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, ‘Eğitimin her kademesinde adil, eşit ve kaliteli bir sistem kurulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz!' dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, eğitimdeki mevcut yapısal sorunlara karşı seslerini yükseltmek amacıyla partisinin milletvekilleri ve örgütleriyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı önüne bir protesto yürüyüşü düzenledi. Eğitimin kalitesinin düşmesi ve fırsat eşitliğinin giderek yok olmasına karşı tepkilerini dile getiren Genç, hükümetin eğitim politikalarını sert bir şekilde eleştirdi.

'Mücadelemiz Devam Edecek'

Yürüyüş sırasında basına açıklamalarda bulunan Aşkın Genç, mevcut eğitim sisteminin öğrencilere adil ve eşit fırsatlar sunmadığını ifade ederek, ‘Eğitimde kalitenin düşmesi ve fırsat eşitliğinin ortadan kalkması, geleceğimiz olan çocuklarımızın hakkını gasp etmektir. Eğitim, toplumun temel taşıdır ve herkes için eşit olmalıdır. Ancak şu an uygulanan politikalar, birçok öğrenciyi eğitimden mahrum bırakıyor, bu kabul edilemez, ‘dedi.
Genç, eğitimin her kademesinde büyük sorunlar yaşandığını ve bu sorunların giderilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizdi.

‘Fırsat Eşitliği Yaratılmalı'

Aşkın Genç, eğitimin toplumun en önemli unsurlarından biri olduğunu ve herkesin eşit şekilde bu haktan yararlanması gerektiğini ifade ederek, ‘Bugün maalesef tasarruf tedbirleri kapsamında okullarda temizlik görevlileri yok, bu yüzden okullarda hijyen sorunu yaşanıyor ve taşımalı sistemden vazgeçilmesi ile bir sürü öğrencini mağdur oldu, bu konuda bir çok şikayet geliyor.' açıklamalarında bulundu. Genç bu yürüyüş ile bakanlığın seslerini duyarak, aldıkları bu yanlış karardan dönmelerini beklediklerini belirtti.

CHP'nin yürüyüşü, hükümete eğitimin geleceği için çağrı olarak nitelendirilirken, Aşkın Genç bu konuda mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizdi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme