CHP'li Vekilden Kayseri Olayları Hakkında Yerlikaya'ya Özel Soru Önergesi!

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Kayseri'de Suriyelilere yönelik olaylar sırasında bazı sosyal medya hesaplarından sığınmacılara ait kimlik bilgilerinin paylaşılarak ayaklanma çağrısı yapılmasını Meclis gündemine taşıdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya soru önergesi veren Kılınç, sığınmacıların kimlik bilgilerinin provokatörlerin eline nasıl geçtiğini sordu.

Kılınç, Temmuz ayının başında Kayseri, Hatay, Adana, Şanlıurfa, Bursa ve Gaziantep'te Suriyeli sığınmacılara yönelik olayların sürdüğünü, bu süreçte geçici koruma altındaki Suriyelilere ait kimlik bilgilerinin Telegram adlı mesajlaşma uygulamasında paylaşılarak ayaklanma çağrıları yapıldığını belirtti. Kılınç, İçişleri Bakanlığı'na konu ile ilgili şu soruları yöneltti:

- Suriyeli sığınmacılara ait kimlik bilgileri hangi tarihlerde ve hangi sosyal medya veya mesajlaşma platformlarında yayınlanmıştır?

- Kimlik bilgileri kaç Suriyeli sığınmacıya aittir ve bu bilgiler hangi platformlarda paylaşılmıştır?

- Sadece İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nda bulunması gereken bu bilgiler, kışkırtıcı kişilerin eline nasıl geçmiştir?

- Bu bilgilerin sızdırılması ile ilgili Göç İdaresi Başkanlığı'nın ilgili yöneticileri hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır?

- Sızdırılmış kimlik bilgileri nedeniyle oluşabilecek güvenlik risklerine karşı hangi tedbirler alınmıştır?

- Vatandaşların kimlik bilgileri ile göçmen ve sığınmacıların kimlik bilgilerinin güvenliğini sağlamak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Göç İdaresi Başkanlığı'nda hangi güvenlik önlemleri alınmaktadır?

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme