Çiçek Kurabiye Tarifi - Nişastalı Kurabiye – Az Malzemeli Kurabiye Tarifi
Lezzetin en zarif halini arayanlar için harika bir tarif! Çiçek kurabiye, az malzemeyle kolayca hazırlanan, nişasta ile nefis bir dokuya sahip. Şimdi mutfağınıza baharın taptaze esintisini getirmenin tam zamanı! Tarifin detayları haberimizde…
Nişasta kurabiye tarifinde şahane bir yenilik: çiçek kurabiyeler. Az malzemeyle hazırlanan bu kurabiyeler, hafif dokuları ve zarif görünümleriyle herkesin favorisi olmaya aday. Hem pratik hem de lezzetli bir tarif arayanlar için çay yanı kurabiyesi tercihinizi bu çiçekli lezzetle taçlandırın. Baharın taze esintilerini sofranıza getirmek hiç bu kadar keyifli olmamıştı!
İşte tarifin hazırlanışı;
Malzemeler;
250 gr margarin ya da tereyağı(oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri(biraz daha şekerli tat seviyorsanız arttırabilirsiniz)
4 su bardağı mısır nişasta
4 yemek kaşığı un
Üzeri için;
80 gram bitter sütlü çikolata
Yapılışı;
Hamur için gerekli olan bütün malzemeleri iyice karıştırıyoruz.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
Dinlenen hamur iki yağlı kağıt arasında yaklaşık bir santim kalınlığında açıyoruz.
İsterseniz bir kalıpla ya da kare kare keserek şekillendirebilirsiniz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında beyaz kalacak sekilde pişiriyoruz. (Kontrollü pişirin. Çabuk pişiyor.);
Fırından çıkan kurabiyeler hafif yumuşak olabilir. İçerisinde nişasta olduğu için soğudukça sertleşip kıvamını alacaktır.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirilir.