Çikolata Soslu Muhallebi - Pratik Tatlı Tarifi

Sıcak yaz günlerinde serinletici ve hafif tatlılar arıyorsanız, çikolata soslu muhallebi tam size göre! Bu lezzetli tarifi kolayca evde hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Pratik tatlı yapımının tüm püf noktaları Kayseri Anadolu'nun Kayseri haberinde...

Sıcak yaz günlerinde serinletici ve hafif tatlılar arıyorsanız, çikolata soslu muhallebi tam size göre! Bu lezzetli tarifi kolayca evde hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte, detaylarıyla çikolata soslu muhallebi tarifi:

Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler:

Muhallebisi için:

1 litre süt
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Üzeri için:

2,5 su bardağı süt
1 paket hazır çikolata sosu

Süsleme İçin:

Antep fıstığı, Hindistan cevizi, ceviz, fındık, kırmızı meyveler gibi sevilen malzemeler

Çikolata Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?

Muhallebi Hazırlığı:

Tereyağını tencereye koyup eritin. Eriyen tereyağının üzerine unu ve nişastayı ekleyip, rengi değişene kadar karıştırarak kavurun.
Sütü ekleyin ve çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
Toz şekeri de ilave edip, devamlı karıştırarak kaynamasını bekleyin.
Koyulaşmaya başladıktan sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Muhallebi göz göz olunca, birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp, mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın.
Hazır olan muhallebiyi, ıslatıp fazla suyunu aldığınız bir borcama dökün ve soğuması için buzdolabına kaldırın

Çikolata Sosu Hazırlığı:

Paket üzerindeki tarife uygun şekilde, sütü sos tenceresine alın ve toz malzemeyi ekleyin.
Çırpma teli ile devamlı karıştırarak koyulaşıp, kıvam alana kadar pişirin.
Hazır olan çikolata sosunu, ilk sıcağı çıktıktan sonra muhallebinin üzerine dökün.
Tatlıyı buzdolabında en az 3-4 saat, mümkünse bir gece dinlendirin.

Servis ve Süsleme:
​​​​Dinlenmiş tatlıyı dilimleyerek, sevdiğiniz malzemelerle süsleyin ve servis edin.

Çikolata Soslu Muhallebi Yapılışının Püf Noktaları:

Muhallebinin kıvamlı ve pürüzsüz olması için pişirme aşamasının başından sonuna kadar çırpma teli ile karıştırın.
Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra mikser ile çırpmayı ihmal etmeyin. Bu, muhallebinin kabuk tutmadan soğumasına yardımcı olur ve kıvamını iyileştirir.
Borcamı su ile ıslatıp fazla suyunu dökmek, muhallebiyi kaptan kolayca çıkarmanızı sağlar.
Çikolata sosunu da aynı muhallebi gibi çırpma teli ile karıştırarak pişirin ve kabuk tutmaması için ilk sıcağı çıkana kadar sık aralıklarla karıştırın.
Tatlınızı mutlaka dinlendirin. Minimum 3-4 saat, mümkünse bir gece dinlendirdikten sonra sunun.
Arzu ederseniz, çikolata sosundan bir miktar ayırarak sunum aşamasında tatlıların üzerine ekstra sos gezdirebilirsiniz.
Bu tatlıyı borcam yerine, muhallebi kaselerinde veya kuplarda porsiyonluk olarak da hazırlayabilirsiniz.

Başka bir tatlı ve kurabiye tarifinde görüşmek üzere afiyet olsun! Afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme