Çikolatalı Kadayıf Topları – Çay Yanı Tatlısı – Tatlı Tarifleri

Çikolatalı Kadayıf Topları Çay Yanı Lezzetiyle Sofralarınıza Renk Katıyor! Pratik ve lezzetli tarifimizle, tatlı krizlerinize çözüm bulmaya hazır olun! Tarifin detayları haberimizde…

Tatlı dünyasında yeni bir lezzet keşfiyle tanışın; Çikolatalı Kadayıf Topları! Hem hafif kıvamıyla hem de çay yanı atıştırmalığı olarak mükemmel bir tercih olan bu tatlı, sofralarınıza yeni bir tat katacak. İster misafirlerinize ikram edin, ister çay saatinize eşlik etsin; bu pratik tarifle lezzetin doruklarına çıkacaksınız. İşte, şimdi sizlere bu nefis tatlı tarifini sunuyoruz.

İşte tarifin hazırlanışı;

Malzemeler;
-400 gr yaş kadayıf
- 2 yemek kaşığına yakın tere yağ
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 paket krema (200ml)
- 100 gr bitter çikolata
- 200 gr sütlü çikolata

Üzerini süslemek için;
-30-40 gram kadar beyaz çikolata

Yapılışı:
kadayıflar çok küçük olmayacak şekilde doğranıp gidilir tere yağ eritilip kadayıfın üzerine dökülür ve güzelce harmanlanır
200 derece önceden ısıtılmış fırında 2-3 kez 10 dakika arayla çıkarılıp karıştırılır ve tekrar fırına verilir (yaklaşık yarım saatte kızarıyorlar)
kadayıf soğumaya bırakılır ve krema çok kaynatmadan çikolataları eritecek kadar ısıtılır ve doğramış olduğumuz çikolatalar kremanın içine dökülür ve eriyene kadar karıştırılır
soğumuş olan kadayıfların üzerine dökülür
fındıkta eklenerek çok ezmeden güzel karıştırılır
Türk fincanının içine yarıya gelecek şekilde doldurulur hafif bastırılır ve ters çevirerek servis tabağına alınır
bir parça beyaz çikolatayı küçük bir buzdolabı poşetine koyup kaynar suyun içinde 5-6 dakika bekletelim ve poşetin ucunu çok küçük kesip kadayıf topların üzerine gezdirilir isterseniz benmari usulü de eritebilirsiniz veya hiç çikolata kullanmayabilirsiniz.

Herkese afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme