Çocuklar buna bayılacak - Peynirli Çubuk - Beslenme tarifleri

Okulların açılmasıyla birlikte anneler sık sık beslenme tarifi araştırıyor. Çocukların bayılarak tüketeceği Peynirli çubukların yapılması ise oldukça pratik. Beslenme çantalarının yeni favorisi olacak bu lezzetin tarifini herkes isteyecek... İşte tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Okulların açılmasıyla birlikte anneler sık sık beslenme tarifi araştırıyor. Çocukların bayılarak tüketeceği Peynirli çubukların yapılması ise oldukça pratik.

Sağlıklı ve doyurucu tarif arayan anneler bu tarifimiz sizin için... Peynirli çubuklar hem doyurucu hem de görüntüsüyle beslenme çantalarınızın vazgeçilmezi olacak.

Bu pratik tarif, çocukların okulda sağlıklı atıştırmalıklarla enerjilerini korumalarına yardımcı olacak. Besleyici ve lezzetli peynirli çubuklar, okul çantasında harika bir seçenek olarak yerini alacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

9 adet milföy hamuru
3 yemek kaşığı peynir
3 yemek kaşığı susam, çörekotu

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı;

Oda ısısında milföy hamurlarımızı çözdürelim. Kare şeklinde olan milföy hamurunu mutfak tezgahının üzerine alalım. 1 yemek kaşığı susamı milföyün üzerine serpiştirelim. Üzerine bir adet milföy hamuru kapatıp 1 yemek kaşığı istediğimiz peynir türünden ekleyelim. Aynı şekilde üzerine milföy hamuru kapatıp, bu sefer 1 yemek kaşığı çörek otu serpiştirip, her tarafına eşit olarak dağılmasını sağlayalım. Kalan milföy hamurları ve iç malzemeye de aynı işlemi uygulayıp, üç katlı milföyler hazırlayalım.

Keskin bir bıçak ya da pizza dilimleyici yardımıyla milföy katlarını uzun ince parçalar halinde uzunlamasına kesin. Çubuk haline gelen üç katlı milföy hamurlarını iki ucundan tutup, kendi etrafında kıvırın. Böylelikle peynir, susam ve çörek otu tüm katlar arasında gözüküyor olacak. Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine milföy çubuklarını aralıklı olarak yerleştirip, üzerlerine bir fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme