Çocuklar İçin Beslenme Tarifleri – Cepli Poğaça

Çocuklar için besleyici ve eğlenceli bir beslenme tarifi arayışında olan anneler için cepli poğaça tarifi ile geldik. Sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu tarif, beslenme çantalarının vazgeçilmezi olmaya hazırlanıyor. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Çocuklar için besleyici ve eğlenceli bir beslenme tarifi arayışında olan anneler için cepli poğaça tarifi ile geldik. Sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu tarif, beslenme çantalarının vazgeçilmezi olmaya hazırlanıyor.

Anneler, çocuklarını mutlu ederken onların sağlıklı beslenme alışkanlıklarını da desteklemek için bu tarifi deneyebilirler. Cepli poğaçalar, çocuk partileri, okul öğle araları veya hızlı bir atıştırmalık olarak mükemmel bir seçenektir. Besleyici ve lezzetli bu tarif, çocukların favorisi olacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

5 su bardağı un

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket instant maya

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

Hamur aralarına sürmek için

Sıvı yağ

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Çörekotu, susam

Hazırlanışı

İlk olarak yoğurma kabına un, şeker, tuz, instant maya, sıvı yağ, süt ve suyu alalım, hamuru kıvam alana kadar yoğurun. Hamur toparlandıktan sonra üzerini streç filmle kapatıp mayalanması için üzerine bir havlu örtmelisiniz. Bu şekilde ılık bir ortamda yaklaşık 45 dakika – 1 saat arasında mayalanmaya bırakın. Mayası gelen hamuru tekrar yoğurup havasını aldıktan sonra un serptiğiniz tezgaha alarak yoğurun. Toparladığınız hamuru önce 2 eşit parçaya, ardından 12 parçaya bölün. Hamur parçalarını tekrar elinizde yuvarlayarak beze haline getirin. Ardından her bir bezeyi sırasıyla tabak büyüklüğünde açın. Bu aşamada oklava ya da merdane kullanabileceğiniz gibi elinizle de açabilirsiniz. Açtığınız hamurun üzerine sıvı yağı sürdükten sonra ikiye katlayın. Ardından yine sıvı yağ sürerek tekrar katlayın. Tüm bezeleri hazırladıktan sonra içerisine pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine poğaçalarınızı aralıklı olacak şekilde yerleştirin. Daha sonra her birinin üzerine yumurta sarısı sürün. Son olarak üzerlerine biraz susam ve çörekotu serpiştirin. Poğaçaları hazırladıktan sonra 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika boyunca pişmeye bırakın. Kat kat kabaran yumuşacık sandviç poğaçalarınız hazır. Afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme