Çok işinize yarayacak - İşte pratik hamur mayalama yöntemi!

Hamur işi yemek yapmak isteyen birçok insan ne yagezık ki çalışma koşullarında vakit bulamıyor. Eğer sizin de zamanınız yoksa ve hamur işi yemek yapmak istiyorsanız bu yöntem tam size göre. Pratik hamur mayalama tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Hamur işi yapmak istiyor ama mayalanması için zaman bulamıyorsanız bu haber tam size göre. Sadece 10 dakika gibi kısa bir sürede hamurun mayalanarak yumuşak ve kıvamlı hale gelmesi mümkün. İşte hoşunuza gidecek bu yöntemin detayları haberimizde…

Bu yöntemi birçok ev hanımı biliyor ama bazı yemek yapmak isteyen kadın ve erkekler bu yöntemi gözden kaçırabiliyor. Hamurunuz puf puf, kabarık ve yumuşacık olacak. Bu sayede rahatlıkla poğaça, ekmek ve açma gibi yiyecekler hazırlayabileceksiniz.

bu yöntem için yapmanız gerekenler çok basit. Öncelikle hamurunuzu güzelce hazırlayıp yoğurun. Ardından derin bir kap içerisine çok kaynar olmayacak şekilde sıcak su ekleyin. Fazla kaynar olması hamurunuzu bozabilir. Daha sonra yoğurduğunuz hamuru kaba koyup sıcak su üzerine koyun. Burada yapacağınız işlemi benmari usulü gibi düşünebilirsiniz. Burada sıcak suyun nemi hamurun hızlı mayalanmasını sağlıyor.

Kabın üzerini bezle kapatın ve 10 dakika beklemeye alın. İşte yumuşacık kabarık hamurunuz hazır. Bu yöntemle artık daha çok hamur işi yiyecekler hazırlayabileceksiniz.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme