Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Köroğlu: 'Burunlarından fitil fitil getireceğiz'

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) Sivil Dayanışma Platformu (SDP) Kayseri Temsilciliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Yeni Türkiye'nin İnşası paneli gerçekleştirildi.

Panele Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti MKYK Üyesi ve Sivil Dayanışma Platformu Genel Başkanı Ayhan Oğan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, çok sayıda akademisyen ve konuk katıldı.
Şehitleri için saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve 15 Temmuz konulu sinevizyon ile başlayan ve katılımın yoğun olduğu görülen panelde ilk sözü alan SDP Kayseri Temsilcisi Mustafa Özkan, 15 Temmuz darbe girişiminin nihai hedefinin bu topraklar olduğu ve tüm terör örgütlerinin amacının yeni Türkiye'nin inşasının önüne geçerek birliği beraberliği bozmak olduğunu kaydetti. Daha sonra söz alan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Güven ise yaptığı konuşmada demokrasiye vurgu yaparak, 15 Temmuz'da seçimle gelen ve seçimle gidebilecek olan yönetimin askeri girişimler ile düşürülmesine çalışıldığı ancak halk ve yöneticilerin dik duruşu karşısında bu girişimin başarılı olamadığını belirtti.
Panelin açılışında son sözü alan Vali Sülayman kamçı ise, görüş farkı olmaksızın darbe girişimine karşı meydanlara inip tepkisini gösteren herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Türk Milleti'nin cemaat kisvesine bürünmüş terör grubuna 15 Temmuz gecesi cevabını verdiğini, seçimle iş başına gelmiş yöneticilerden yana tercihi kullandığını kaydederek Türk Milleti'nin hürriyeti olmadan yaşamaktansa, şerefiyle ölmeyi tercih eden bir millet olduğunu dile getirdi.
BAHÇEKAPILI: 'FETÖ ULUSLARARASI KÜRESEL GÜÇLERİN APARATIDIR'
Konuşmaların ardından başlayan panelde panelistler 15'er dakika konuşma yaptı ve sorulara geçildi. Panel'in başkanlığını yapan ve aynı zamanda doğum günü olan TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ilk konuşmasını yaparak; 'FETÖ bir terör örgütüdür, haindir. FETÖ paralel devlet yapılandırmasını hissetmeden genişlemiştir. 15 Temmuz'dan sonra kapatılan kurumlara baktığımızda hayatımızın her alanına nasıl yerleştikleri malumdur. FETÖ sadece ordumuz içerisinde çöreklenmiş olan birkaç faşist ve gerici ordu mensubunun kalkıştığı bir hareket olarak söylenemez. FETÖ uluslararası küresel güçlerin aparatıdır. Türkiye'yi parçalamak adına bir darbe girişiminde bulunmuştur. FETÖ ile mücadelemiz sürecektir. 15 Temmuz gecesi sokağa çıktığımda oluk oluk insanların caddelere çıktığını gördüğümde yeni Türkiye'nin inşasının başladığını anladım. Bundan sonra hiçbir şey 14 Temmuz gibi olmayacak' dedi.
PAKER: '15 TEMMUZ DÜNYADA EŞİ OLMAYAN BİR HADİSEDİR'
Panelde konuşan PODEM Başkanı Can Paker ise dünyada halkın direnişi ile önlenen bir askeri darbe olarak 15 Temmuz'un eşi olmayan bir hadise olduğunu ifade ederek şunları söyledi; '15 Temmuz dünya tarihinde eşi olmayan bir hadisedir. Dünya tarihinde askeri bir darbe kalkışmasını halkın durdurduğu olmamıştır. 15 Temmuz ileriye dönük hadiselerin yaşandığı bir dönüm noktasıdır. 15 Temmuz ciddi bir sosyolojik değişime dayanmaktadır. AK Parti kurumsal anlamda gerçek bir demokratik parti olmuştur ve toplumun değişmesinde etkili olmuştur. AK Parti e muhtıraya rağmen askeriye benim memurumdur diyebilmiştir.'
OĞAN: '15 TEMMUZ DA SOKAĞA İNEN HERKES GAZİDİR'
Panelde söz alan AK Parti MKYK Üyesi ve Sivil Dayanışma Platformu Genel Başkanı Ayhan Ogan da 15 Temmuz'da sokağa inen herkesin gazi olduğunu söyleyerek, Rektör Güven'e bu nedenle buradaki öğrencilerin yüz üzerinden her dersine 10'ar puan not verilmesini talep etti ve yoğun alkış aldı. Ogan; 'Türkiye'yi batağa sürüklenmekten kurtaran lider Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ibaresi anayasamızdan 61 yılında kaldırılarak egemenlik kurumlar eliyle paylaşılır, sadece TBMM'de değildir şekline dönüşmüştür. Bu kurumsal bürokratik oligarşik yapı ülkemizi devletimizi parçalamaya götürmüştür ve bunun altında uluslararası küresel güçlerin vesayeti vardır' diyerek sözü başkanlık sistemine getirdi. Oğan, başkanlığın bu gibi ikiliği ve sorunları ortadan kaldıracağını kaydetti.
KÖROĞLU: 'FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ'
Panelde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu ise 15 Temmuz akşamında yaşadıklarını betimleyerek, FETÖ'nün 79 milyonun mağduriyetine sebep olduğunu ve bunu yapanların burnundan fitil fitil getireceklerini vurguladı. Köroğlu açıklamalarında; 'Çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ile FETÖ'ye ait okullar, sağlık kurumları, üniversiteler kapatıldı. Mağdurluk sayısı bizim tespitlerimize göre yüzde 1 civarında olabilir. Bunlarda görevlerine iade şeklinde yada kapatılan kurumların yeniden açılması şeklinde bundan sonraki süreç işleyecek. Asıl mağdur o gece travma yaşamız 79 milyon vatandaşımız mağdurdur. Bunların hesabı soruluncaya kadar burunlarından fitil fitil getirilinceye kadar devam edecektir' dedi.
UÇUM: '15 TEMMUZ KALKIŞMASI GERİCİ VE FAŞİST BİR KALKIŞMAYDI'
Panelde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da, '15 Temmuz'u konuşmak bizim borcumuzun borcudur. Biz bu millete ağır borçlar altına girdik. Millet 15-16 Temmuz'da üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Bu inşa süreci tamamlanıncaya kadar kimsenin bireysel ihtiyaçlarını konuşmaya hakkı yoktur. 15 Temmuz işgal hareketiydi. 15 Temmuz başarılı olsaydı dış güçler Türkiye'ye müdahale etmek için hazırdı. 15 Temmuz kalkışması gerici ve faşist bir kalkışmaydı. 15 Temmuz kalkışmasını yapan gerici toplumun temsilcileridir. Milletimiz 15 Temmuz da memleketimiz geleceğine ve liderine sahip çıktı' dedi. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme