Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'Yeni bir hikaye yazmak istiyoruz'

Türkiye Yüzyılı Şehir Buluşmaları kapsamında Kayseri buluşması'na katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'Biz Türkiye yüzyılı diye ifade ettiğimiz yeni bir vizyonla Türkiye'nin huzuruna çıktık. Yeni bir hikaye yazmak istiyoruz' dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nin düzenlediği ‘Türkiye Yüzyılı Başlıyor 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' devam ediyor. Bu çerçevede Kayseri toplantısına katılan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Genel merkezimizin tertiplediği program son derece başarılı bir şekilde devam ediyor. Bizler de katkı vermeye çalışıyoruz. Ana gayemiz belli. Biz sadece seçimden seçime vatandaşıyla birlikte olan, illere giden bir iktidar değiliz. Böyle bir siyasi gelenekten de gelmiyoruz. Böyle bir liderle de çalışmıyoruz. Her an milletiyle, memleketiyle, insanıyla dertlenen her an, her bir vatandaşıyla gönül bağı kuran bir liderle, onun ekibiyle ve onun ekibinde olan birisi olarak da gece gündüz o çerçevede çalışıyoruz ve Türkiye'yle birlikteyiz. Sizlerle birlikteyiz. Her ilimizdeyiz. Kayseri tabii ki Anadolu'nun merkezi ama bereketli bağlarıyla, yüzyılların maneviyatını taşıyan Ulu Cami'yle Anadolu'nun da göz bebeğiydi. Aynı şekilde Selçuklu'nun Darül mülkü, Osmanlı'nın ticaret şehri ve cumhuriyetin sanayisini kanatlandıran da bir şehrimiz. 6 bin yıllık tarihe sahip. Onlar Kayseri deyince Türkiye'de hep birlikte hemen iş insanını, girişimcisi ve ticari zekasını ön plana gelir. Bu da aslında sebepsiz değil. Yine baktığımızda tarihin ilk organize ticaret merkezinin bulunduğu bir şehirden bahsediyoruz. Kültepe'de başlayan ticaret geleneğinde yine tarih boyunca devam ettiren bir şehirdeyiz. Kayseri'nin bugün geldiği yer bellidir. Türkiye'nin ana merkezlerinden birisidir. Ana sütunlarından birisidir. Sadece ekonomi anlamında da değil değerleri itibariyle de manevi boyutta da ama maddi anlamda da siyasi anlamda da sosyal anlamda da Türkiye'yi geleceğe hazırlayan bir şehrimizdir sadece bugünüyle veya geçmişiyle övünen bir şehrimizde değil. Biz Türkiye yüzyılı diye ifade ettiğimiz yeni bir vizyonla Türkiye'nin huzuruna çıktık. Yeni bir hikaye yazmak istiyoruz. Zaten hikayeleri yazan 20 yılda yüzyılın işini yapan bir iktidar var, bir lider var. Ama yaptığı hiçbir şeyle de yetinmeyen, kendi koyduğu hedefleri kendisi egale eden ve yeni hedeflere koyan yeni vizyonu belirleyen ve o vizyonun da içini dolduran bir liderin ve bir siyasi hareketin geleneğin parçasıyız. Dolayısıyla bugün Türkiye yüzyılını konuşuyoruz. Yeni bir hikaye olarak. Ama bu yeni hikaye 20 yıldır yaptığımız ama binlerce yıllık da yine tarihten gelen tecrübeyle Türkiye yüzyılını oluşturduğumuz altyapının üzerine kuracağımız bir Türkiye yüzyılı, bir Türk yüzyılından bahsediyoruz. Türk dünyası teşkilatları, devletleri teşkilatıyla birlikte de inşallah Türkiye yüzyılının da ötesinde ümit ediyoruz ki bir Türk yüzyılına doğru da adım atarız. Cumhurbaşkanımız yol yürürken size güvenir, Kayseri'ye güvenir, Kayseriliye güvenir. Başka da hiç kimseye, hiçbir şeye ve hiçbir vesayetin arkasına sığınmaz, güvenmez ve hepsine de meydan okur ve biz bunun da altını doldururuz.” dedi.

“Mücadele yeni başladı”

Bölgede ve küresel bazdaki barışın anahtarlarından birinin Türkiye olduğunu dile getiren Oktay, “Çözümü birlikte geliştirmeye başladıktan sonra birdenbire bütün Afrika, Orta Doğu, Asya ve Avrupa dahil savunma sanayiyle ilgili diplomasi beraberinde geldi. Türkiye'nin gelişmesiyle birlikte de işte dışarıdaki vesayetin belinin kırılması beraberinde geldi. Bu bitti mi? Mücadele yeni başladı. Devam edecek. Zaten bizim bugün Kayseri'de konuştuğumuz olay da bu. Kayseri'de Kayseri'yi konuşuyoruz. Ama aslında konuştuğumuz Türkiye ve Türkiye'nin ötesinde daha barışcıl bir dünyayı birlikte nasıl kurabiliriz, aslında bunun için buradayız. Bununla ilgili geri bildirimlerinizi alacağız ve bununla ilgili bunları tekrardan çalışıp yine sizin huzurunuza geleceğiz Kayserililer olarak. Ve tüm Türkiye'deki tüm illerimiz olarak. Biz bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Erdoğan'ın projelerini anlayabilmeleri için Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider vizyonuna sahip olmaları gerekiyor. Altısını da toplasanız, yedisini de toplasanız değil Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan'ın zekatı bile etmez.” ifadelerini kullandı.

Turkovac'a övgü

Kayseri'de geliştirilen Turkovac ile ilgili gurur dolu olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Kayseri'nin bir özelliği var aslında. Sadece 20 şehir hastanemiz veya 13 yeni yapılan şehir hastanelerimizde değil Kovid 19'u nasıl çok güçlü şekilde yapan iyi yönettiğiniz dönem değil bu süreçte kendi aşısını, kendi ilacını ve kendi ekipmanını geliştiren bir sektör oluşturalım, stratejik anlamda önemli dediğimiz bir yerde Kayseri'nin sesi çıktı. Erciyes Üniversitesi'nde de Turkovac geliştirildi. Dolayısıyla da Turkovac'ın memleketindeyiz. Bu şu anlama geliyor. Bundan sonra farklı bir tehlike, farklı bir tehdit geldiğinde de yine hep birlikte hareket edeceğimiz ama o tehdide karşı da yeni aşılarımızla birlikte geliştirebileceğimiz bir Kayseri'yi, bir Türkiye'yi konuşuyoruz.” diye konuştu.

“Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz”

Asgari ücretle ilgili düzenlemelerin yapıldığına değinen Oktay, “Ekonomide sorunlar yok mu? Var tabii ki. Bunun da bilincindeyiz. Fiyat artışlarının bilincindeyiz. Bununla mücadele ediyoruz. İlk etapta aldığımız karar enflasyonun altında vatandaşımızı ezdirmeme kararıdır. Ve bunun gereğini yapıyoruz. Gerek çalışan sabit gelirli vatandaşlarımıza, gerek çiftçilerimize, esnafımıza ve sanayicimize imkanlarımız dahilinde elimizden gelen her türlü katkıyı vermeye çalışıyoruz. Enflasyonun altında eztirmedik. Ezdirmeyeceğiz. Bu anlamda da asgari ücret de dahil yine yıl sonunda gerekli düzenlemeleri yapıyor olacağız. EYT ana konularımızdan birisiydi sahaya çıktığımızda. İnşallah bununla ilgili de çözüm gelmek üzere ve süre de fazla kalmadı aslında. Onu da yakında hep birlikte göreceğiz. Ulaştırma ve diğer alanlarda oluşturduğumuz eğitim de dahil buna altyapıyı hiç bahsetmeyebilir bile gerek yok. Gençlerimiz bambaşka bir altyapıyla geleceğin yüzyılına, Türkiye yüzyılına hazırlanıyor. Şu anda altyapısı tamamlanan bir Türkiye gelecek yüzyılda artık Türkiye yüzyılını kurmaya hazırdır. Ve bütün politikalarımız da buna göre geliştireceğiz. Bu anlamda da bugün yine Kayseri'deki ziyaretlerimizin ana sebepleri de bu. Kayseri'de yatırımları yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ama geleceğin yüzyılında Kayseri'nin yeri bir başka olsun istiyoruz.” ifadelerinde bulundu. >>Selma Kan

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme