CUMHURİYET COŞKUSU ZİRVELERDE YAŞANDI!…

Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi dağcılar tarafından Erciyes dağı başta olmak üzere Aladağlar ve ülkemizdeki diğer bazı yüksek dağların zirvesinde büyük bir coşku ile kutlandı.

Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübü başkanı İsmail Yılmaz liderliğindeki ekipte Lütfullah Selçuk Batman, Ahmet Köse, İsmet Rusal Malkoç, Ahmet Bilgin, Mustafa Eliaçık, Yavuz Küçükşahin ve Hasan Ali Şahin bulunuyordu.

Anlamlı tırmanışa T.D.F. İl Temsilcisi Ahmet Duran liderliğindeki (HADAK ) Hacılar Arama Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü ekibi ve yurdun çeşitli illerinden ve kulüplerini temsilen gelen çok sayıda dağcı katıldı.

Perşembe günü Tekir Yaylası'nda toplanan ve gruplar halinde Çobanini ‘ne hareket ederek burada kamp kuran dağcılar, daha çadırlarını kurmadan yoğun bir kar yağışıyla karşılaştılar. Gece sıfırın oldukça altına düşen ısı yine de inançlarını kırmadı . Sabah erken saatlerde yine gruplar halinde yola çıkan ekipler , tırmanışı çok soğuk bir havada ve hayli zor şartlar altında Hörgüç kaya sağ tarafındaki kayalıktan geçerek Doğu zirveye ulaşıp saat 09.30 sıralarında tamamlamayı başardılar.

BAYRAKLAR FORA …

Adeta buz kesen soğukta ve zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı altında yanlarında getirdikleri ay -yıldızlı bayrakları ve mensup oldukları kulüplerin flama ve amblemlerini açan dağcılar, zirvede fazla kalamadılar ve hemen Şeytan deresi kulvarından inişe geçtiler.

Öğle saatlerinde Çobanini kamp yerine inen ekipler, hemen çadırlarını söküp önce Tekir Yaylası'na sonra da geldikleri şehirlere döndüler.

YILANLI DAĞI'NDA CUMHURİYET PANKARTI…

Öte yandan 29 Ekim 2021 günü yani Cumhuriyetin ilanının 98. yıl dönümünde gazeteci- amatör dağcı Bekir Demirağ ile kardeşi emekli memur Adem Demirağ da Kayseri'nin önemli yürüyüş kulvarlarından biri olan ve ‘Oksijen deposu ‘ olarak bilinen Yılanlı Dağı'na çıkarak orada yanlarında getirdikleri özel olarak hazırlanmış ve üzerinde ‘ CÜMHURİYETİ BİZ BÖYLE KAZANDIK…' yazılı pankartı ay-yıldızlı bayrağın yanı başında gururla açtı.

ZİRVELERDE BÜYÜK COŞKU…

Erciyes Dağı dışında yurdun diğer bazı üksek dağlarına da Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümü anısına zirve tırmanışları yapıldı.

Niğde Dağcılık İl Temsilcisi Şahap Eryılmaz ve beraberindeki dağcılar Aladağlar üzerindeki Vayvay tepesine ( 3.565 mt.) , DEDAK dağcılık ekibi ise Mustafa Erbil ve Nurgül Kaya rehberliğinde Davraz Dağı'na(2.635 mt.) ayrıca Ali Fuat Avcı rehberliğindeki PAKDOS (Denizli ) ekibi de Karcı dağlarının en yüksek noktası olan Karababa tepesine ( 2.308 mt. ) aynı gün çıkış yaparak 29 Ekim'i ay yıldızlı bayrakları açarak ve marşlar eşliğinde kutladılar.

Bu tarihi olayın anısına Rize-Ovit Dağı ‘na ( 2.640 mt.) çıkış yapan Rizeli çok sayıda dağcı, zirvede bayraklarını açarak Cumhuriyetimizin ilan günü olan 29 Ekim 2023'ü coşku ile kutladı.

HABER: Muhammed KÖSEDAĞ
FOTOĞRAFLAR: Bekir DEMİRAĞ

Bakmadan Geçme