Cumhuriyet Meydanı boşa düştü!

Kayseri'de evlenmek isteyen vatandaşlar sosyal medya hesaplarındaki tanışma platformlarına yöneldi. Eskiden insanların buluşma noktası olan Cumhuriyet Meydanı da sosyal medya tanışma hesaparı nedeniyle eski canlılığını kaybetti. Peki Kayserililer Instagramda nasıl bir eş istiyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de evlilik hayali kuran vatandaşlar, geleneksel tanışma yöntemlerini bir kenara bırakarak sosyal medyadan hayatının aşkını bulmayı tercih ediyor. Cumhuriyet Meydanı da insanların hem buluşma hem de tanışma noktası olarak Kayseri'de öne çıkıyor. Ancak Instagram üzerinden açılan tanışma platformlarında Kayserililerin mesajları da dikkat çekiyor.

Evlenmek isteyen adaylar için yeni trend sosyal medya hesabı oldu. Eskiden televizyonda yayınlanan evlilik programları oldukça popülerdi ancak programlardaki evlilik tanımının uygun olmadığı ve topluma kötü şekilde lanse edildiği belirtilerek bu programların RTÜK'ün radarından geçemedi.

Kayseri'de de tanışıp konuşmak isteyen vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nı tercih ettiklerini belirtirken kimi vatandaşlar da eşiyle durakta, kafede veya toplu taşımada tanıştıklarını kimileri de görücü usulü tanıştığını ifade ediyor. Günümüzde ise görücü usulü evlilkler neredeyse kalmadı. İnsanarın bir çoğu sosyal medyaya yöneldi. Bununla birlikte atılan hikayelerde birbirlerini gören insanlar tanışmak için mesaj yöntemini kullanıyor.

Gittikçe hayatımızda yer edinen teknoloji ile birlikte her şey dijitalleşirken evlilik platformları da bu dijitallikten nasibini aldı.Sosyal medyada açılan tanışma plaftrom hesaplarına kullanıcılar, meslek, yaş, eğitim durumu ve ilgi alanları gibi kriterlerini paylaşarak kendilerine uygun eş adayını bulmayı hedefliyor. Sosyal medyanın sağladığı bu imkan birçok kişinin de evlilik yolunda ilk adımı atmasına vesile oluyor.

Instagram tanışma platformunda Kayserili adaylar da dikkat çekerken taleplerini bir bir sıralıyor. İlan sahibinin kadın olduğu belirtilen bir paylaşımda 28 Yaşında, memur ve 30-35 yaş aralığındaki bir kadının ailesini seven saygı ve sevgiyi bilen bir adayla tanışmak istediğini yazıyor.

Yine Kayseri'den emekli bir vatandaş ise, yaş, kilo ve burç gibi özelliklerini sıralayarak 'dindar ve çocuksuz bir bayan ile' yuva kurmak istediğini belirtiyor.

Hollanda'da yaşayan Kayserili 26 yaşındaki bir vatandaş da 'Beni dövmeyecek biri' ifadesini kullanarak taliplerini aradığını belirtiyor.

Başka bir vatandaş ise Kayseri'de yaşadığını özel güvenlik ve koruma olarak çalıştığını belirterek evlilik istediğini ifade ediyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme