Cumhuriyet Meydanı'nın iki katlı olduğunu farketmiş miydiniz?

Birçok medeniyetten izler bulabileceğiniz Cumhuriyet Meydanı, kentin merkezi konumu olmasının yanı sıra tarihi atmosferiyle de oldukça dikkat çekiyor. Peki Cumhuriyet Meydanı'na hiç iki katlı olması gözüyle baktınız mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine eserlerin bir arada bulunduğu Cumhuriyet meydanı binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Günümüzde de korunmaya çalışan eserler kentin merkezinde oldukça dikkat çekiyor. Cumhuriyet meydanının bu dikkat çekiciliğinin yanı sıra iki katlı oluşu akıllara gelince tebessüm ettiriyor.

Selçuklular döneminde yaptırılan Sahabiye Medresesi Cumhuriyet meydanında yer alıyor. Romalılar tarafından 243 yılında yaptırılan, Bizan, Selçuklu ve Osmanlı döneminde de yenilenen Kayseri Kalesi'nin bazı bölümleri zamanla yıkılsa da meydandaki heybetli duruşu adeta ilk günkü gibi. Kalenin içerisinde açılan restoran işletmeler, ve belediyeye ait müze de keyifli vakit geçirmek için uğrak noktalar arasında yer alıyor.

Kayserili Mimar Sinan'ın yaptırdığı Kurşunlu Camii de dimdik ayakta duruyor. Yine Osmanlı zamanında yaptırılan kapalı çarşı da meydanda yerli yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği meşhur yerlerden biri olarak öne çıkıyor.

Bir de bu gözle bakın!

Cumhuriyet Meydanı'nın hep üst kısmı, medeniyetlere ev sahipliği yapmasıyla konuşuluyor. Bu özellikleriye diğer şehirlerin meydanlarından farklı olan Cumhuriyet meydanının alt katında ise yeraltı çarşısı bulunuyor.

1979 yılında toplam 10 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan yeraltı çarşısı içerisinde giyimden, elektronik ürünlere kadar yaklaşık 193 değişik sektörde hizmet veren iş yerleri bulunuyor. Cumhuriyet meydanının tamamını katlayan bu çarşının vilayet, medrese, park ve cami girişleri bulunuyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme