Değişim için imza kampanyası başlatıyorlar

Nerede olursa olsun herkese görmek istediği değişimi gerçekleştirebilmesi için olanak sağlayan, bir imza kampanyası platformu olan change.org üzerinde vatandaşlar toplumda değişmesi gereken ve düzelmesini istediği konular üzerinde kampanya açarak destekçilerinden imza toplayıp ve gerekli mercilere bildiriyor ve olumsuzluğu ortadan kaldırıyor.

Kayserili bir çok vatandaş da imza kampanyası başlatarak değişimin öncüsü oluyor.
KAMPANYALARIN ÇOĞU BAŞARIYA ULAŞMIŞDünyanın değişim platformu diye tanımlanan platformda 81 milyon 24 bin 677 insanın harekete geçtiği ve kampanyalarının da başarıya ulaştığı belirtiliyor. Platform aynı zamanda kampanya sürecinden sonra elde edilen başarıları da paylaşıyor. Çocukların okullarında daha iyi imkanlarla eğitim almasından, doğal yaşamın korunmasına, ulaşım sorunlarının çözülmesinden, sağlık alanındaki iyileşmelere pek çok alanda mücadele eden insanların kampanyası her geçen gün imza ve destekçi topluyor.Kayseri'den bu sitede bir kampanya başlatan Hasan Yurdakan, 'Yeni bir barınak ile onlara daha iyi bir yaşam' kampanyası 23 bin 621 destekçi imza atarak en çok imza alan kampanya. Kayseri'de kirli havaya maruz kalmamak için Ahmet Taylan ise, '10 numara yağ değil! 10 numara hava istiyoruz!' kampanyasıyla, imza toplayıp çevre şehirciliğe imzaları ulaştıracak.
SANALDAN SESİNİ DUYURPlatformda kendilerini anlatan açıklamada şu bilgiler yer alıyor: '196 ülkede 70 milyondan fazla Change.org kullanıcısı bulunuyor ve her gün insanlar bizim araçlarımızı kullanarak yerel, ulusal ve küresel bağlamda kendi toplumlarını dönüştürüyorlar. Bu ister, kızının okulundaki kabadayılıkla mücadele eden bir anne olsun; ister bankaların adil olmayan aidatları iptal etmesini isteyen müşteriler; ya da yolsuzluğa bulaşmış görevlilerden hesap sorulmasını isteyen vatandaşlar olsun; senin gibi bireylerin başlattığı binlerce kampanya, Change.org'da başarıya ulaştı ve binlercesi daha her hafta başarıya ulaşıyor. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, bir fark yaratabilmek için sahip olduğumuz imkanlar eskiden olduğundan çok daha fazla. Artık, herhangi birinin bir kampanya başlatabilmesi ve kendi bölgesindeki yüzlerce insanı ya da dünya çapında yüz binlerce insanı harekete geçirerek şirketleri ve devletleri daha hesap sorulabilir ve duyarlı hale getirmesi mümkün. Hiç kimsenin çaresiz olmadığı ve değişim gerçekleştirmenin günlük yaşamının parçası olduğu bir dünya için çalışıyoruz.'
ÖZEL HABER: SEHER GÖZÜKÜÇÜK

Bakmadan Geçme