DEHŞET SAÇAN ESKİ KOCANIN CEZASI AZ GELDİ, YARGITAY BOZDU

(Özel) Haber: Şeref Kahraman - Kayseri'de, eski eşi ile boşanmalarına neden olduğunu ileri sürdüğü Kemal A'yı bıçakla yaraladığı, 16 yaşındaki oğlu Ahmet Emin A'yı da öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan ve bu suçtan 27 yıl hapis cezası alan sanığa verilen kararı Yargıtay bozdu. Sanık, 'Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' suçundan yeniden hakim karşısına çıktı.

7 Ağustos'ta Melikgazi ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesinde meydana gelen olayda Hüseyin U.(50) ile Kemal A.(44) ve oğlu Ahmet E.A. (16)'nın yoluna çıktı. Hüseyin U., yanında bulunan bıçakla Ahmet E.A.'yı ve Kemal A.'yı bıçakladı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yara alan Ahmet E.A., ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Ahmet E.A., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından çalışma başlatan Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Hüseyin U.'yu yakaladı. Hüseyin U. tutuklandı.

2018'DE VERİLEN KARARDA 27 YIL CEZA ALMIŞTI

25 Kasım 2019'da Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti tutuklu sanık Hüseyin U.'ya, öldürülen Ahmet E.A.'ya yönelik ‘kastın aşılmasıyla adam öldürme' suçundan 15 yıl, mağdur Kemal A.'ya yönelik ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan ise 12 yıl hapis olmak üzere toplam 27 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığa herhangi bir indirim maddesi uygulamadı. Hüseyin U.'yu çıkan arbedede yaraladığı iddiasıyla hem mağdur, hem sanık olan Kemal A.'ya ise meşru müdafaa kapsamında beraat kararı verildi.

Temyize gidilen dosyayı inceleyen Yargıtay, sanığa mağdur Kemal A.'ya yönelik ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan değil, ‘tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' suçundan ceza verilmesi gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozdu.

Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada tutuklu sanık Hüseyin U.(50) ile mağdur Kemal A. ve avukatlar hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın eşi S.K. “2016'da eşim Hüseyin ile evlerimizi ayırdık, 2017'de ben boşanma davası açtım. Beni sürekli başka erkeklerle birlikte olmaya zorladığı için ayrılık kararı aldım. Kemal ile daha evlenemedik ama Bolu'da 2018'de aynı odada kaldık. Ailelerimize söyledik. Otelde kaldıktan 15 gün sonra Hüseyin yolumu kesti ve ‘benden ayrıldın, benim yıllarca istediğim şeyleri birini bulup şimdi mi yapıyorsun' diyerek tehdit etti” diye konuştu.

Tutuklu sanık Hüseyin U. İse “Eski eşimin söyledikleri gerçek dışıdır, 22 yıllık eşimdir. Beni haysiyetsiz birisi gibi göstermeye çalışıyor. Ben kendisini 5 yıl Kur'an Kursu'na gönderdim, evinde otur, çalışma, ben bakıyorum dedim, bir kez şiddet uygulamadım ama o çalıştı, sonra Kemal isimli şahıs ile tanışmış, asla tasarlamadım, kendisi ve oğlu bana saldırdı” dedi.

ŞOK MESAJLAR ORTAYA ÇIKMIŞTI

Sanık Hüseyin U.'nun öldürdüğü Ahmet E.A.'ya, sanık tarafından cinayetten bir gün önce sosyal medyadan mesaj attığı, mesajlarda ‘Sen de vedalaşmaya hazır ol, daha oyun yeni başlıyor, bu saatten sonra benim işim sizinle, esas kan bundan sonra akacak' diye küfürler yazdığı, cinayetten bir gün önce eski eşi S.K.'ya da ‘çocuklarınla vedalaş' diye mesaj attığı ortaya çıktı.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının savcılık mütalaasına cevap vermek için süre istemesi üzerine duruşmayı önümüzdeki günlere erteledi.

Bakmadan Geçme