Deprem anında ne yaparsınız? – Kayseri Anadolu Haber Sokakta…

6 Şubat depreminin üstünden 10 ay geçmesine rağmen, depremin insanlar üzerinde yarattığı travma hala devam ediyor. Peki, olası bir depreme hazır mıyız? Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak Kayseri'deki vatandaşlara sorduk. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden 10 ay geçti. Depremden etkilenen 10 ilde 3 ay OHAL ilan edildi. Bu süre zarfında arama kurtarma, enkaz kaldırma, yaralıların tedavisi ve yaraların sarılması için yoğun bir çalışma yürütülmüştü. Enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı ancak depremin yaraları henüz sarılmış değil ve depremin insanlar üzerinde yarattığı travma hala devam ediyor. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak vatandaşa olası bir depremde ne yapacaklarını sorduk.

İşte cevaplar;

Depremin olduğu saate bağlı olarak hareket edebileceğini belirten bir vatandaş şöyle dedi; ‘Deprem anında fazla bir şey yapabileceğimi düşünmüyorum depremin olduğu saatte de bağlı kendimizde olamadığımız için, eğer kendimi toplayabilirsem bir yere saklanmaya çalışırım, ayrıca birinci katta oturuyorum eğer aklım başımda olursa ilk 60 saniyede terk edebilirim.'

Lisede öğrenim gören bir genç, deprem anında soğukkanlılığını korumaya çalışacağını, depremin bittiği an bulunduğu yeri terk edeceğini söyledi.

Deprem anında hemen yaşam üçgeni oluşturacağını söyleyen bir vatandaş; ‘Önce kendimi korumak için odamda olursam eğer yaşam üçgeni oluştururum. Kaldığım ev 12. katta olduğu için ondan dolayı merdivenlerden inemem evde kendimi korurum' diye konuştu.

Başka bir vatandaş, deprem anında üst kata çıkıp kendini korumaya alacağını kaydederek; ‘Deprem anında ilk önce panik yapmamaya çalışırım sarsıntının durumuna göre üste kata çıkarım. Ben zaten Hatay'dan geldim. Eğer müstakil bir evde oturuyorsam hemen dışarı çıkarım.' dedi.

Deprem anında heyecanını koruyarak ve yanında bulunan kişileri korkutmadan hareket edeceğini belirten bir vatandaş, güvenli yer neresi ise oraya yöneleceğinin bilgisini verdi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme