Deprem Bölgesi'nde 3 bin TL – Kayseri'de bakın ne kadar?

Açıklanan verilere göre işçi sektöründe en yüksek yevmiyeyi inşaat sektöründe çalışan işçiler alıyor. Deprem bölgesinde günlüğü 3 bin TL olan inşaat işçilerinin Kayseri'de aldığı ücret bakın ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

İşçi sektöründe en yüksek yevmiyeyi inşaat işçileri alıyor. Deprem bölgesinde 3 bin TL alan işçiler Kayseri'de bu fiyatın yarısına kadar çalışabiliyor.

İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar, sektördeki tüm bölümleri olumsuz etkiliyor. İnşaat firmaları, iş bulma sıkıntısı, yevmiye artışları ve çimento fiyatlarındaki yüksek zamlardan olumsuz etkileniyor. Özellikle elaman konusunda sıkıntı yaşanan inşaat sektöründe, zamların etkisi de eleman sorununa çözüm olmuyor. Malzeme fiyatlarının da her geçen gün artmasıyla sıkıntılar da büyüyor.

Yevmiyelerin artışı da çözüm değil

Ustaların günlük yevmiyesi 2 bin 500 TL'nin altında olamıyor. Yevmiye fiyatlarının artması dahi işçi sorununa çözüm olmuyor. Kalıpçı, sıvacı veya duvarcı ustaları iş arıyorlar. Artan maliyetler nedeniyle ustalar işe başlamak istemiyor, günlük yevmiyeyi az buluyorlar. İnşaat sahipleri, artan malzeme fiyatlarıyla yevmiye fiyatları arasında kaldıklarını ifade ediyor. Yaşanan kriz hem işvereni, hem de iş arayanları etkiliyor.

Kayseri'de günlük yevmiye ne kadar?

Ensonhaber'in haberine göre, işçi sektöründe en yüksek yevmiyeyi inşaat çalışanları alıyor. Genellikle 12 saat çalışan inşaat işçileri en yüksek ücreti deprem bölgesinde kazanıyorlar. Deprem bölgesinde çalışan inşaat işçileri 3 bin TL yevmiye kazanırken, İstanbul'da 1500-2 bin TL arasında değişiyor. İç Anadolu'da çalışan inşaat işçileri 1600 TL civarında kazanırken, Ege'de bu ücret 1800 TL'ye kadar çıkıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme