Deprem kahini uyarmıştı: Kayseri'de art arda depremler korkuttu!

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde geçtiğimiz hafta art arda meydana gelen küçük çaplı depremler, bu bölgedeki fayların harekete geçtiği şeklinde yorumlandı. Depremlerden önce Kayseri, Osmaniye, Hatay ve Kilis'i uyaran 'deprem kahini' lakaplı Frank Hoogerbeets'in açıklamalarını yeniden gündeme getirdi.

Deprem kahini olarak nitelendirilen Frank Hoogerbeets, Kayseri, Kilis, Hatay ve Osmaniye'yi deprem konusunda uyardı. X hesabından paylaşım yapan Hoogerbeets, Ağustos ayına dikkat çekti.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden önce yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen ve bu depremleri önceden tahmin ettiği ileri sürülen Hoogerbeets, geçtiğimiz gün bir harita paylaşarak; Adana, Kilis, Hatay, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Osmaniye gibi çok sayıda ilin etkilenebileceği ileri sürdü. Deprem kahini, takipçilerinin sorularını yanıtlarken, bu bölgede Ağustos ayında 4.6 büyüklüğünde bir depremin olma ihtimalinin olduğunu savundu.

Hoogerbeets'in açıklamaları ilk etapta yankı uyandırmakken, geçen hafta Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde art arda hafif şiddetli depremler meydana geldi. İki gün arayla bölgede 3 deprem meydana gelirken, Hoogerbeets'in açıklamaları gündeme getirilerek, 'yeniden haklı mı çıkacak?' soruları soruluyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme