Deprem kahinlerine fena salladı! Kayseri haberleri - Son depremler

Kayseri'de ve çevre illerde son 10 gün içinde meydana gelen depremlerin ardından vatandaşlar, deprem kahinlerinin verdiği tarih ve saatli tahminlerinin açıklamaları karşısında oldukça tedirgin. Jeoloji uzmanı Adnan Evsen, bu tür iddialara öyle bir cevap verdi ki, hem düşündürdü hem de ders niteliğinde oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Özellikle 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen peş peşe depremlerin ardından vatandaş sürekli bir araştırma halinde. Deprem, ülke gündeminden hiç düşmedi. Son 10 gün içerisinde Kahramanmaraş, Malatya ve Sivas'ta yaşanan depremler, vatandaşlar yeniden endişeye soktu. Binlerce insan, korku ve kaygılarını hafifletmek için bilimsel açıklamalar arıyor. Bu süreçte deprem kahinleri ve bazı falcılar, deprem tarihi vererek insanları daha da tedirgin ediyor.

Evsen gerekli cevabı verdi

Bir vatandaş, Kayseri Jeoloji Mühendisleri eski Başkanı Adnan Evsen'e sosyal medya üzerinden şu soruyu sordu: “Hocam, bu deprem kahinleri ne olacak? Tarih ve saat veriyorlar, insanlar zaten gergin ve üzgün; birçok sıkıntıyla uğraşıyoruz. Milletçe bu kadar zor günlerden geçerken, bir de bu tür insanlar ortaya çıkıyor. Depremin saati ve günü olmaz. Birisi Adana'da Mart 2025'te öğle saatinde deprem olacak yazmış. Saati nasıl bilebilir, el insaf.” Adnan Evsen ise bu soruya, “O sahtekarlar suçlu, ama onları takip eden binlerce kişiye ne demeli?” diyerek, hem düşündürdü hem de eleştirisel bir yanıt verdi.

Deprem Kahinlerinin amacı ne?

Deprem kahinleri, yalan yanlış yaptığı açıklamalar ile, halkın gereksiz paniğe sürüklüyor. Depremlerin daha öncesinden bilinmesi imkansız. Depremler, önceden bilinemeyen doğal olaylardır. Bilimsel ve teknolojik yöntemlerle kesin bir şekilde tahmin edilemez. Deprem kahinleri, tarih vererek takipçi arttırmayı ve bu kargaşadan para kazanmayı amaçlıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme