Deprem Kayseri'yi etkiler mi? - Uzmanı bir bir açıkladı...

Akşam saatlerinde merkez üssü Adana'nın Kozan ilçesnde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerden de hissedilirken Kayserililer de panik yaşadı. Peki depremin Kayseri'ye etkisi olur mu? işte cevabı... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Adana Kozan merkezli deprem Kayseri'de ve çevre illerde şiddetli olarak hissedildi. Sosyal medyada deprem etiketi kısa sürede gündem oldu. Kullanıcılar deprem uzmanlarından depreme ilişkin açıklamalar beklerken Kayseri'ye etkisi de merak edildi. Jeoloji mühendisi Adanan Evsen'den Kayserilileri rahatlatacak bir cevap geldi.

AFAD tarafından depremin büyüklüğü 5 Mw olarak belirtildi. Yerin 20.13 km altında gerçekleşen deprem vatandaşlarda büyük panik ve korku yarattı. Bölgede artçı depremlerin sürebileceği belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli gerçekleşen ve Kayseri'de de hissedilen depremle ilgili açıklamada bulundu. Bakan Yerikaya; 'Adana'nın'ın Kozan ilçesinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun' dedi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kozan merkezli 5 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada herhangi bir olumsuzluğun olmadığını belirtti.

'Sadece hissettik'

Jeoloji Mühendisi, Adnan Evsen Kayseri'de hissedilen depremin ardından sosyal medyada adeta soru yağmuruna tutuldu. İşte Kayserililerin merak ettiği sorular ve cevaplar...

+ Hocam bu depremin Kayseri'ye etkisi olur mu peki ?

- Sadece hissettik. Bu kadar

+ Hocam Kayseri 10.katta bayağı hissettik ve çok korktuk.Bize etkisi ne olabilir tedbiren aşağı inmemize gerek var mı?

- Deprem Kozanın bir mahallesinde oldu. Kayseri'de değil. Aşağı inmeye gerek yoktur

+ Hocam harikasınız kesinlikle sadece hissettik abartmaya gerek yok evde 3 kişiyiz 2si hissetmedi bile

- Deprem Kayseri'ye kuş uçuşu 130 km mesafede. Kayseri'den sadece hissedilir. Tahribat olmaz.

+ Bu bölgede olabilecek deprem büyüklüğü nedir nasıl bir riskten bahsediyoruz

- 6 Şubat depremlerinden sonra Göksun ile Kozan arasındaki Savrun, Toprakkale ve Saimbeyli faylarında bi tetiklenme oldu ve bunu deprem kümelerinden görebiliyoruz. Bu arada 6-6,5 büyüklüğe varan deprem olabilir.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme