Deprem mağdurlarına müjde - 1.5 yıllık bekleyiş son buldu!

Kayseri'de deprem yaraları sarılmaya devam ediyor. Yıkılan binanın yerine yapılacak Mimarsinan İş Merkezi projesiyle kent yeniden canlanacak. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Gevher Nesibe Mahallesi'nde bulunan ve 6 Şubat depremlerinde ciddi hasar gören 12 katlı Mimarsinan İş Merkezi'nin yıkımı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kararıyla gerçekleşmişti. Binanın sakinleri için geçen 1,5 yıllık sürecin ardından nihayet sevindirici bir gelişme yaşandı.

Kahramanmaraş merkezli depremler Kayseri'de de birçok yapıya zarar verirken, Mimarsinan İş Merkezi de bu süreçte ağır hasar alan binalardan biriydi. Depremin hemen ardından binanın boşaltılmasıyla birlikte sakinleri zor günler geçirdi. Bir ay sonra gerçekleşen yıkımın ardından, bölge uzun süre atıl kaldı.

1,5 Yıllık Bekleyiş Sona Eriyor

Yaklaşık 1,5 yıldır mağduriyet yaşayan bina sakinlerine müjdeli haber, kısa süre önce geldi. Eski iş merkezinin bulunduğu alana yeniden bir iş merkezi yapılmasına karar verildi. Üstelik bina sakinlerine, bu yeni iş merkezinden iki dükkan verileceği belirtildi. Süreç boyunca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski bakanı Mehmet Özhaseki'nin desteğiyle önemli adımlar atıldığı ifade edildi.

Teşekkür Mesajları

Bina sakinlerinden Bahadır Yücetürk, uzun süreli kira yardımı sıkıntısı yaşadıklarını ve yeni yapılacak iş yerleri hakkında henüz net bilgi verilmediğini belirtti. Ancak, gelinen noktada kaydedilen ilerlemenin önemli olduğunu ifade eden Yücetürk, ‘‘Bize destek olan tüm devlet kurumlarına teşekkür ediyoruz. Yaşadığımız zorlu süreçte önemli bir aşama kaydettik'‘ dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme