Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş: Depremleri Masallarla Karıştırmayın

Türkiye'nin önde gelen deprem uzmanlarından Dr. Ramazan Demirtaş, sosyal medyada yalan yanlış bilgilerle ünlü olmak isteyen ve bilgi kirliliğine sebep olanlara karşı paylaşımda bulundu. Demirtaş, aktif olarak paleosismoloji alanında 35 yıllık deneyimine dikkat çekti. Haberin detayı Kayseri Anadolu Haberin Kayseri haberinde...

Ünlü deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, açtı ağzını yumdu gözünü. Toplamda 35 yıllık tecrübesiyle yaptığı bilimsel verilerle vatandaşı bilgilendiren Demirtaş, diplomalı göndermede bulundu.
Demirtaş, geçmişte yaşanan depremlerin ardından sosyal medyada ortaya çıkan yanıltıcı bilgilere dikkat çekti. Demirtaş, aktif tektonik ve paleosismoloji alanında uzun yıllardır araştırmalar yapıyor ve elde ettiği bilgileri toplumla paylaşmaktan çekinmiyor.
Demirtaş, son dönemde sosyal medyada türeyen deprem masallarına vurgu yaparak. "Bizi sosyal medyada parazit gibi türeyen depremleri önceden bildiği masalları ile akıllarınızla dalga geçen ve adam çarpanlarla karıştırmayın" diyerek vatandaşları uyarıyor.

İşte Ramazan Demirtaş'ın kariyeri;

Mezuniyet:Jeoloji Müh
Yük. Lisans:Aktif tektonik, #deprem
Doktora:Aktif tektonik, deprem, paleosismoloji
Görev:Deprem Arş Dai (35 yıl)

Bizi sosyal medyada parazit gibi türeyen depremleri önceden bildiği masalları ile akıllarınızla dalga geçen ve adam çarpanlarla karıştırmayın
-Mezuniyet:Jeoloji Müh
-Yük. Lisans:Aktif tektonik, #deprem
-Doktora:Aktif tektonik, deprem, paleosismoloji
-Görev:Deprem Arş Dai (35 yıl) pic.twitter.com/vreQYLlWdo — Dr. Ramazan Demirtaş (@Paleosismolog) July 27, 2023

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme