Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş'tan Önemli Açıklama

Ünlü deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, artçı depremlerin hareket eden fayın kırılan pürüz ve engeli içinde, fay zonunda gerçekleştiğini söyledi. Demirtaş, küçük depremlerin 6 Şubat depremlerinin artçısı olmadığını söylerek, önemli bilgiler verdi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin, Kayseri Haberinde…

TAKİP ET

Ünlü deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, artçı depremler ve merkez ölçüsü belirtilen depremler arasındaki ilişki hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Demirtaş, Kayseri ve Ceyhan - Adana'da yaşanan depremlerin, 6 Şubat depremlerinin artçısı olmadığını ifade etti.
"Artçı depremler hareket eden fayın kırılan pürüz ve engeli içinde, yani fay zonunda gerçekleşir" diyen Dr. Demirtaş, 150 km'de gerçekleşen Kayseri ya da 100-160 km'de bulunan Ceyhan-Adana'daki depremlerin, 6 Şubat depreminin artçısı olacağını belirtti.
Demirtaş, deprem hakkında bilgi kirliliğine de dikkat çekerek, “Her diri fay büyük depremini üretecektir. Ama tekrarlanma aralığını doldurunca, zamanı gelince. Yani birilerinin isteği ile faylar deprem üretemez. Tıpkı eceli gelen insanın ölümü gibi. Eceli gelmeyen insanın ölmediği gibi. Ama insan bir gün mutlaka ölecek” ifadelerini kullandı.


Artçı depremler hareket eden fayın kırılan pürüz ve engeli içinde, yani fay zonunda gerçekleşir. 150 km uzaklıkta Kayseri ya da 100-160 km uzaklıkta Ceyhan-Adana'da olan küçük #deprem(ler) 6 Şubat depremlerinin artçısı DEĞİLLLL. OLAMAZ DA!!
İyi gecelerhttps://t.co/9s0d8swjkI — Dr. Ramazan Demirtaş (@Paleosismolog) July 6, 2023

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme