Deprem Uzmanından dikkat çeken açıklama: Şiddetli yeni depremler görülebilir

Sabah 10.46'da Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, vatandaşı tedirgin etti. Kayseri'den de hissedilen deprem sonrası uzmanlardan üst üste açıklamalar yapılıyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin önceki sarsıntılarla ilişkisini değerlendirerek olası artçı sarsıntılara karşı uyarılarda bulundu. Ayrıntılar Kayseri Haberi'nde...

Youtube Kanalı
Abone Ol

Sabah 10.46'da Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, vatandaşı tedirgin etti. Kayseri'den de hissedilen deprem sonrası uzmanlardan üst üste açıklamalar yapılıyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin önceki sarsıntılarla ilişkisini değerlendirerek olası artçı sarsıntılara karşı uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, meydana gelen depremin, 2023 yılında yaşanan büyük sarsıntıların bir artışı olduğunu belirterek, "Bugünkü deprem, 2023'te yaşanan ve yaklaşık dört ana boşalmayla sonuçlanan sarsıntıların bir devamıdır. Ölü Deniz boyunca, Arap kampları ve Adana fay hattı boyunca meydana gelen hareketlilik, Kıbrıs çevresindeki sekiz büyüklüğünde tahmini boşalmalar ve beklenenden daha az olan altı buçuk ile yedi şiddetinde artçı sarsıntılar, bugünkü Malatya depremini tetiklemiş olabilir" dedi.

Beşten ikiye kadar değişebilecek şiddette yeni depremler görülebilir

Ercan, 2022 yılına kadar bölgede altı ila altı buçuk büyüklüğünde, yer yer yediye ulaşabilecek artçı sarsıntıların meydana gelmesinin şaşırtıcı olmayacağını ifade ederek, "Deprem, yaklaşık dört milyon kişiyi etkiledi. Yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz ve bu süreçte gerekli her türlü önlem alınmaktadır. Önümüzdeki kış mevsimi düşünüldüğünde, bu dört ana kırık boyunca devam edecek artçı sarsıntılar, ne yazık ki bekleniyor. Malatya'da meydana gelen bu sarsıntıdan sonra beşten ikiye kadar değişebilecek şiddette yeni depremler görülebilir. Geçmiş olsun" diye konuştu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme