Develi cıvıklısı nasıl yapılır?
Kayseri'nin en sevilen yemeklerinden biri de cıvıklı pidesidir. Kayseri'nin en bilinen lezzetlerinden olan Develi cıvıklısı adından da anlaşıldığı üzere Kayseri'nin Develi ilçesine ait bir pidedir. Peki, Develi cıvıklısı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayser Haber Detaylarında…
Kayseri'nin en sevilen yemeklerinden biri de cıvıklı pidesidir. Kayseri'nin en bilinen lezzetlerinden olan Develi cıvıklısı adından da anlaşıldığı üzere Kayseri'nin Develi ilçesine ait bir pidedir. Develi'nin meşhur cıvıklısı etli pide, Kayseri mutfağından çıkıp tüm illeri gezmesinin ardından büyük küçük herkes tarafından en sevilen lezzetlerden biri haline geldi.
Develi cıvıklısının malzemeleri:
Hamuru için:
1 kilogram un, Maya, Tuz, Su
Harç için:
500 gram kuşbaşı et
4 adet soğan
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
5 adet domates
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salcası
1 tatlı kaşığı domates salcası
Tuz
Karabiber
Develi cıvıklısı yapılışı:
Öncelikle hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaseye koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurup dinlenmeye bırakın. Etleri çok küçük parçalar halinde doğrayın. Biber, soğan ve domatesleri de ufak ufak doğrayıp etlerin içine ekleyin. Sıvı yağ, salça ve baharatları ilave edip güzelce harmanlayın. Hamurdan bir beze alıp merdane yardımıyla açın. Hazırladığınız harcı ekleyip pide şekli verin. Önceden ısıttılmış fırında pişirin. Pişen pidelerinizi maydanoz, soğan, ve limon eşliğinde servis edin. Afiyet olsun...